Επίσκεψη του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης στους Μυκηναϊκούς Τάφους στα Παρισάτα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 09:01

Επίσκεψη του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης στους Μυκηναϊκούς Τάφους στα Παρισάτα

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Γυμνασίου Αγίας Θέκλης

Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στους Μυκηναϊκούς Τάφους στα Παρισάτα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και την παρουσίαση του επαγγέλματος του αρχαιολόγου στο σχολείο μας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης και τον Προϊστάμενο, Δρ Γρηγόριο Γρηγορακάκη, την κα Ελένη Παπαφλωράτου, αρχαιολόγο και Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας, αλλά και την αρχαιολόγο Σταυρούλα Χασανίδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την κα Παπαφλωράτου και την κα Χασανίδου στους Μυκηναϊκούς Τάφους στα Παρισάτα και να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς κατασκευάζονταν οι τάφοι τη Μυκηναϊκή Περίοδο, αλλά και πόσα, σημαντικά ιστορικά στοιχεία μας προσφέρουν.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης συναντήθηκαν ξανά με την αρχαιολόγο, κα Παπαφλωράτου Ελένη, αυτή τη φορά για να τους παρουσιάσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και να τους μιλήσει για την πρόκληση του να γίνει κάποιος αρχαιολόγος! Η κα Παπαφλωράτου παρουσίασε φωτογραφίες από ανασκαφές που έχουν γίνει στην Κεφαλλονιά, εξήγησε τη διαδικασία της αρχαιολογικής έρευνας, έδειξε φωτογραφίες στα παιδιά από όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας αρχαιολόγος και πάρα πολλές εικόνες από όσα αντικείμενα έχουν βρεθεί χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη σε όλο το νησί της Κεφαλλονιάς! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, να θέσουν ερωτήματα για όσα τους προβλημάτισαν και να πάρουν στο τέλος συνέντευξη από την κα Παπαφλωράτου στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα, για το Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας, αναζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το τόσο ενδιαφέρον επάγγελμα του αρχαιολόγου! Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κα Παπαφλωράτου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά μία ανασκαφή!

Είναι μεγάλη τιμή για το σχολείο μας να συνεργαζόμαστε με επιστήμονες, όπως η κα Παπαφλωράτου και η κα Χασανίδου, και παράλληλα μία μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις! Σας ευχαριστούμε θερμά για άλλη μία φορά!

Με εκτίμηση,

Παπαδιονυσίου Φωτεινή

Διευθύντρια Γυμνασίου Αγίας Θέκλης

Και

Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Αγίας Θέκλης




00 inkefalonia general ad 300X250