Έκοψαν τη Bασιλόπιτα στα Λουρδάτα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:58

Έκοψαν τη Bασιλόπιτα στα Λουρδάτα

Κόψαμε την Βασιλόπιτα στο χωριό. Συγκεκριμένα, μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 14-1-24 στον Ι.Ν. Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ή Ευαγγελίστριας όπως συνηθίζεται να λέμε στο χωριό, ο Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα (όχι πίτα ή τυρόπιτα ή σπανακόπιτα ή ότι άλλο), εκφωνώντας και ένα μικρό λογύδριο με θέμα την υγεία που ευχόμαστε μαζί με την Καλη Χρονιά, ισχυριζόμενος ότι την καλή υγεία μας τη δίνει ο Θεός μετά την μετάνοια μας.

2024 01 14 vasilopita 1024x736 jpg

Τη σκυτάλη (μαχαίρι) για την κοπή της Βασιλόπιτας πήρε ο ένας εκ των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων Διονύσιος Καμπίτσης που δεν ήταν και καθ’ όλα δίκαιος αφού δεν υπολόγισε τα κομμάτια σωστά, με αποτέλεσμα τα πρώτα κομμάτια να είναι μεγάλα και μικρότερα τα επόμενα για να φτάσουν για όλους.

Παρόλα αυτά, έφτασαν και περίσσεψαν με την Μπόνα – Μαρία Σφαέλλου παρόλο το μικρό της κομμάτι να τυχαίνει το φλουρί. Αυτό θα πει τύχη!

Ευχόμαστε στην Μπόνα να είναι πάντα τυχερή αυτή και τα παιδιά της, ωστόσο σε ερώτηση τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το φλουρί, πετάχτηκε ο Αντώνης Καμηλάτος και είπε την …κακία του, “τρεις μέρες θα καθαρίζει την εκκλησιά...”, πράγμα που ούτως ή άλλως η Μπόνα το κάνει.

Η σύναξη των συγχωριανών στο κελί της εκκλησίας είναι ένα γεγονός που το περιμένουν σχεδόν όλοι γιατί αποτελεί ένα από τα λίγα ευχάριστα που συμβαίνουν χειμωνιάτικα στο χωριό, ελλείψει και …καφενείου.

Από γλυκά ποτά , τυροπιτάκια και λοιπά σνακς, είμασταν πλήρεις αφού μερίμνησαν να φέρουν οι κυρίες του χωριού.

Επόμενο ραντεβού για σύναξη στο κελί στις 25 Μαρτίου με την μεγάλη διπλή εορτή της Παναγίας και της Εθνικής μας Παλιγεννεσίας.

Και του χρόνου με υγεία!

Λιβέριος Πετρίδης

Οι δύο αγαπημένες εξαδέλφες Φερενίκη Πετρίδου και Αγγελική Καμπίτση

πηγή: lourdas.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250