Γ. Αλεξανδράτος: ''Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, με ελάχιστες ελλείψεις εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω ιώσεων'' (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 19:11

Γ. Αλεξανδράτος: ''Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, με ελάχιστες ελλείψεις εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω ιώσεων'' (Inkefalonia 89,2)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου , μίλησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Αλεξανδράτος , ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και περίσσεια δύναμη προκειμένου όλοι να επιτελέσουν το έργο τους, αναφέρθηκε:

Στο άνοιγμα τω σχολείων εν μέσω έξαρσης των ιώσεων, ενημερώνοντας ότι όλα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά με ελάχιστες ελλείψεις Εκπαιδευτικών λόγω ιώσεων η προβλημάτων στις μετακινήσεις τους για τις οποίες υπήρξε μέριμνα κάλυψης τους. Όσον αφορά τις απουσίες μαθητών λόγω ιώσεων κατά τις πρώτες τρεις ημέρες λειτουργίας των σχολείων κινήθηκαν σε μονοψήφιους αριθμούς , ενώ στα Νηπιαγωγεία το πρόβλημα υπήρξε έντονο, το οποίο όμως βαίνε προς ομαλοποίηση.

Στις συστάσεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την περίοδο της έξαρσης των ιώσεων δήλωσε ότι εφαρμόζονται μέχρι κεραίας με υπευθυνότητα και υπάρχει κοινή κατεύθυνση με τους συλλόγους γονέων και τις δομές υγείας για την σωστή πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Τόνισε επίσης ότι ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακολουθεί κατά γράμμα τα όσα το αρμόδιο Υπουργείο συστήνει.

Στην Επιτροπή του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας-Εγκληματικότητας & Παρέμβασης του Δήμου Αργοστολίου εξαίροντας τον ρόλο της: «Η Επιτροπή έχει πιάσει την αρχή του νήματος όπως την έχει πιάσει και η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και όχι στην καταστολή και ήδη λειτουργεί σε κάθε σχολείο μία ειδική ομάδα , υπάρχουν οι δομές της εκπαίδευσης σε κάθε Νομό , το ίδιο και στον δικό μας, που λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο και γι αυτό συγκριτικά με άλλα μέρη έχουμε πολύ λιγότερα συμβάντα. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που κάνουν ο πάντες, ειδικά για την παραβατικότητα, έχουμε 5 συναρμόδια υπουργεία. Έχουν ευαισθητοποιηθεί οι σύλλογοι γονέων ,οι γονείς, οι δομές εκπαίδευσης , τα στελέχη και τα σχολεία. Σε ελάχιστους δήμους πανελλήνια συστάθηκαν τέτοιες επιτροπές , όπως στον Δήμο Αργοστολίου κα μερικές φορές και από άλλους δήμους απευθύνθηκαν σε εμάς για να τους δώσουμε κατευθύνσεις για να λειτουργήσουν. Γίναμε παράδειγμα προς μίμηση. Πέρασε και από το Διοικητικό Συμβούλιο η πρόταση μου για να γίνει διεύρυνση της επιτροπής, το έκανε αμέσως αποδεκτό ο Δήμαρχος μας και από 7μελής έγινε 11μελής και εργαστήκαμε πάνω σ αυτό το κομμάτι».

Στην κάλυψη των θέσεων των αναπληρωματικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνοντας ότι για πρώτη χρονιά υπάρχουν μηδαμινά κενά που αφορούσαν άδειες μητρότητας και αναρρωτικές άδειες. Τα μόνιμα κενά είναι της τάξης των 5-6 λόγω έλλειψης ειδικοτήτων ( ειδικής αγωγής και πληροφορικής) στο σύνολο των 519 εκπαιδευτικών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Στις σχολικές υποδομές, τόνισε ότι όσον αφορά την λειτουργία και συντήρηση τους και στου 4 δήμους του νομού υπήρξε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα όλων των διευθυντών και προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων από τις Δημοτικές Αρχές. Για το κτηριακό δήλωσε ότι υπάρχει θέμα όμως και οι 2 βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι πεπεισμένος ότι θα μεριμνήσουν ούτως ώστε να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα ( Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, επέκταση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου).

«Έχουμε ικανότατους Δημάρχους εκλεγμένους και νομίζω ότι αυτή η 5νταετία θα παράξει έργο» η δήλωση του.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-10-1-2024?si=f92f25bd3bb94f3384f91f52d0ab193e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250