Διαδραστικός Χάρτης Πληροφόρησης Προειδοποιήσεων, Υποδομών ιατρικής βοήθειας και Συγκοινωνιακών δικτύων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 13:10

Διαδραστικός Χάρτης Πληροφόρησης Προειδοποιήσεων, Υποδομών ιατρικής βοήθειας και Συγκοινωνιακών δικτύων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Κατά τον προγραμματισμό για επίσκεψη αλλά και κατά την διάρκεια παραμονής σε έναν τόπο, είναι αναγκαίες εκτός των μνημείων και αξιοθέατων που αποτελούν πόλους έλξης, και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες απαραίτητες για την αποφυγή ταλαιπωρίας από μετακινήσεις και έκτακτα μέτρα. Επίσης είναι χρήσιμες συμβουλές και προειδοποιήσεις καθώς και η επισήμανση των υποδομών υγείας/κέντρων ιατρικής βοήθειας ώστε να είναι γνωστή η θέση και να διευκολύνεται ο εντοπισμός τους ανά πάσα στιγμή για την πιο άμεση άφξιξη σε αυτές. Ακόμη είναι χρήσιμο με την επίσκεψη σε ένα μόνο διαδικτυακό τόπο, να έχουμε όλη την πληροφορία για τα δίκτυα συγκοινωνιών, τους διαθέσιμους τρόπους μετακίνησης και τους κόμβους μετάβασης από το ένα συγκοινωνιακό μέσο σε ένα άλλο (και τις πύλες εισόδου στα νησιά μας).

Ένας διαδραστικός χάρτης που αν και απαιτεί χρόνο δημιουργείται εύκολα και ανέξοδα, μπορεί να καλύψει την καθημερινή μας ανάγκη για πληροφόρηση για τα παραπάνω. Έτσι ο χάρτης που παρατίθεται εδώ (ο σύνδεσμος δίνεται παρακάτω) ευελπιστεί να γίνει ένα καθημερινό εργαλείο για την διευκόλυνση του κατοίκου και του επισκέπτη. Σε επόμενο στάδιο μπορεί να αναβαθμιστεί και να συνυπάρχει σε έναν ενιαίο ιστότοπο μαζί με τον Διαδραστικό χάρτη Μνημείων & Αξιοθέατων Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ο οποίος έχει δημοσιευθεί από τον Φεβρουάριο 2022) με διαχείριση από αρμόδια αρχή, προσφέροντας πλήθος πληροφοριών για τον προγραμματισμό επίσκεψης, απόλαυση κατά την περιήγηση στα νησιά μας και αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας κατά την μετακίνηση εντός του νομού μας.

Διαδραστικός Χάρτης Πληροφόρησης Προειδοποιήσεων, Υποδομών ιατρικής βοήθειας και Συγκοινωνιακών δικτύων Κ&Ι

(“Interactive Map of Emergency Warnings, Medical Aid installations & Transport Gates and Networks - Kefalonia & Ithaca”)

Ο χάρτης απεικονίζει Έκτακτες Προειδοποιήσεις, Δομές Ιατρικής βοήθειας & Πύλες εισόδου και δίκτυα συγκοινωνιών, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, και αναλυτικότερα:

[Α]

“Emergency Warnings over Kefalonia & Ithaca & General Advice”

Ενημέρωση και πληροφόρηση για Έκτακτες Προειδοποιήσεις (δασικές πυρκαγιές, έκτακτα έντονα καιρικά φαινόμενα, σημεία απαγόρευσης ή επικίνδυνης πρόσβασης πχ. σπήλαια και παραλίες, κλπ.), τοπικούς ειδικούς κινδύνους (ημερήσιος κίνδυνος πυρκαγιάς, διακοπή πρόσβασης στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, έντονων καιρικών φαινομένων κυρίως στην θάλασσα, υψηλές συγκεντρώσεις μεδουσών κλπ.) αλλά και άλλα μέτρα όπως ρυθμίσεις οδικού δικτύου, σταθερά θέματα ασφάλειας - γενικές προειδοποιήσεις (λόγου χάριν προφυλάξεις και συμπεριφορά έναντι πυρκαγιών ή λόγω του θερμού τοπικού κλίματος κά.).

[Β]

“Hospitals and Medical Aid installations” (Pharmacies to be added)

Πληροφόρηση για υπηρεσίες και υποδομές των νησιών που αφορούν δομές και υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας και φροντίδας.

[Γ, Δ, Ε]

“Airports, Seaplane bases & Flights (domestic & International)”  

“Maritime transportation - Ports, Marinas, Shelters”

“Land public transport (Coach & Taxi stations and Stops)”  

Πληροφόρηση για υπηρεσίες και υποδομές των νησιών που αφορούν κόμβους και δίκτυα συγκοινωνίας στα νησιά μας (σταθμοί και στάσεις υπεραστικών και αστικών λεωφορείων και ταξί) αλλά και περιφερειακές και διεθνείς συνδέσεις (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές) που περιλαμβάνουν και τους τρόπους έλευσης στα νησιά μας κλπ.

Σύνδεσμος πρόσβασης:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=16wwUTaap_SzVvZZSVNfg9LLB8tWMIHPs&usp=sharing

Επιμέλεια:

Τηλέμαχος Μπεριάτος

Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2022

Η χρήση είναι ελεύθερη αλλά σε περίπτωση ενσωμάτωσης του παρόντος σε άρθρα, ιστοσελίδες, έντυπα ή άλλο διαφημιστικό και πληροφοριακό μέσο ή υλικό και ειδικά όταν αυτό το μέσο ή υλικό αφορά επιχειρηματική δραστηριότητα, στο σημείο που δίνεται ο σύνδεσμος θα πρέπει να αναφέρεται εμφανώς ο δημιουργός.

ενδεικτική εικόνα


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250