Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 19:02

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+

Για πρώτη φορά, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έλαβε σήμερα την έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+ όπως ενημερώνει με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Και συνεχίζει: “H Διεθνής Κινητικότητα Erasmus+ παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές / φοιτήτριες και μέλη προσωπικού Ιδρυµάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης να μετακινηθούν σε Χώρες Εταίρους για σπουδές, πρακτική άσκηση, διδασκαλία και επιμόρφωση.

Σύμφωνα με την πρόταση που υποβλήθηκε, για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, οι χώρες προέλευσης των εταίρων είναι οι Η.Π.Α. και ο Καναδάς, χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Η έγκριση της πρότασης του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής διεθνοποίησης του Ιδρύματός μας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με παράλληλες πρωτοβουλίες ίδρυσης νέων, καινοτόμων, ξενόγλωσσων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Πολλά συγχαρητήρια στην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Katerina Kabassi, στον Ιδρυματικό Υπεύθυνο Erasmus Ioannis John Karras, στα στελέχη του γραφείου Erasmus του Ιδρύματός μας (Anastasia Ioakimidou και Ioanna Avloniti) για την προσπάθεια τους, αλλά και σε όσους ακόμα συνέβαλαν στην κατάρτιση και υποβολή του σχεδίου της επιτυχημένης αυτής πρότασης.”

Ανδρέας Φλώρος
Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου




00 inkefalonia general ad 300X250