Η τέταρτη ημέρα εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου & Θερινού Σχολείου “Βικέντιος Δαμοδός”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:01

Η τέταρτη ημέρα εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου & Θερινού Σχολείου “Βικέντιος Δαμοδός”

1ο Διεθνές Συνέδριο & Θερινό Σχολείο Χαβριάτων “Βικέντιος Δαμοδός”

Δελτίο Τύπου 28/09/2023

Η τέταρτη μέρα εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου & Θερινού Σχολείου “Βικέντιος Δαμοδός” περιλάμβανε την εισήγηση του καθηγ. Γιώργου Βλαχάκη, αναπλ. καθηγητή Ιστορίας της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με τίτλο “Η επικαιρότητα του Διαφωτισμού τον 21ο αιώνα: Για την ανατροπή ενός νέου Μεσαίωνα” και την εισήγηση της κ. Ελένης Μπολιάκη, αναπλ. Καθηγήτριας Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, (Ε.Α.Π.) με τίτλο “Ο διαφωτισμός του Αισχύλου και του Σωκράτη: το τέλος της αυτοδικίας στην Ορέστεια, και ο εξορθολογισμός της γνώσης και της ηθικής”. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση επί των εισηγήσεων της 3ης και 4ης ημέρας και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης του Θερινού Σχολείου στους συμμετάσχοντες. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη Μονή Κηπουραίων, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια εκδρομή στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. 

Εισήγηση Γιώργου ΒλαχάκηΕκδρομή στα ΚηπούριαΟμαδική στο εσωτερικό του σχολείουΟμιλία Γιώγου Βλαχάκη 2Ομιλία Ελένης ΜπολιάκηΟργανωτική Επιτροπή




00 inkefalonia general ad 300X250