Aύριο ξεκινάει το 8ο Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 13:57

Aύριο ξεκινάει το 8ο Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο στο Ληξούρι

8ο Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο στο Ληξούρι 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2023

https://8ichisteq.gr/

Επί της ευκαιρίας της επετείου των 70 χρόνων απ’ τους μεγάλους σεισμούς του 1953, ο Δήμος Ληξουρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, διοργανώνουν το 8ο Διεθνές Συνέδριο Σεισμολογίας στο Ληξούρι, στον ιστορικό χώρο της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής (πρώην ΤΕΙ), στις 17 με 20 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 60 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, για την ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικών συμπερασμάτων τα οποία αφορούν στις δυναμικές συνεργασίες που συμβαίνουν στην Κεφαλονιά   και ευρύτερα στο Ιόνιο, αλλά και την παρουσίαση των σεισμολογικών θεμάτων αιχμής που μελετώνται παγκοσμίως.

Την παρουσία τους έχουν προσκληθεί να δώσουν επτά διακεκριμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους, απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την κατάθεση της επιστημονικής τους εμπειρίας στους σύνεδρους και ειδικά στους νέους επιστήμονες. Επιπροσθέτως, θα παρουσιαστούν 54 ερευνητικές εργασίες στα αντικείμενα του συνεδρίου, από έγκριτους επιστήμονες.

Στόχος όλων των προσπαθειών είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση του πολίτη απέναντι στο σεισμό και σ’ όλες τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν όλο και συχνότερα στην εποχή μας. Με άξονες την εκπαίδευση και την έρευνα του σεισμικού φαινομένου συντελεστές όλων των επιστημονικών δράσεων προσβλέπουμε στην ενημέρωση - θωράκιση για το μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά την εξέλιξη του προγράμματος της συνεργασίας του Δήμου Ληξουρίου με το ΕΚΠΑ παραδίδονται τώρα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, 15 σακίδια Έκτακτης Ανάγκης για τις σχολικές μονάδες συμπληρώνοντας την έως τώρα αντισεισμική εκπαίδευση.

Επίσης, θα παραδοθεί στον Δήμο η εκπαιδευτική «Βαλίτσα του σεισμού» για να χρησιμοποιείται απ’ τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.

Ας είναι ετούτη η επιστημονική σύναξη το εφαλτήριο για μελλοντικές δραστηριότητες και παρόμοιες προσεγγίσεις θεσμικού χαρακτήρα.

Η Οργανωτική Επιτροπή

psds


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250