Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 08:52

Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

 Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-24 του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μιλτιάδη Α. Μελισσά

Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Μια χρονιά που ξεκινάει με τη σκιά της πρωτοφανούς τραγωδίας στη Θεσσαλία, αλλά και των άλλων φυσικών καταστροφών που έπληξαν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Το μυαλό και η καρδιά μας είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και όλων όσοι δοκιμάζονται από αυτές τις καταστροφές. Ευχή μας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες των περιοχών που επλήγησαν να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σας εύχομαι να έχετε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Από την πλευρά μου, μαζί με τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας και να μετατρέψουμε το σχολείο σε μια δεξαμενή σκέψης και ανάδειξης δεξιοτήτων και αξιών.

Η μάθηση και η σχολική ζωή είναι κυρίως κοινωνική διαδικασία και αλληλεπίδραση με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας, αλλά κι ανάμεσά σας. Και σε αυτό κυρίαρχο ρόλο έχουν οι εκπαιδευτικοί μας τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. Όμως και οι σχολικές υποδομές έχουν ιδιαίτερη σημασία και η αναβάθμισή τους αποτελεί διαρκές αίτημα των εκπαιδευτικών συστημάτων. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σε εσάς και τους γονείς σας, ότι ο Αγιασμός των συμμαθητών σας στο Γυμνάσιο της Αγ.Θέκλης θα πραγματοποιηθεί στο νέο, ενδυναμωμένο και ανακατασκευασμένο σχολείο τους που είχε υποστεί καταστροφή κατά τους σεισμούς του 2014. Δίνεται έτσι ένα τέρμα στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Παλικής.

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

την φετινή χρονιά θέλουμε να ενταθεί στα σχολεία μας ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η κουλτούρα διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Και βέβαια, στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά μας περισσότερα για την κλιματική αλλαγή. Γιατί, για εμάς το σχολείο είναι πολύ περισσότερα από τη γνώση και τη μάθηση που προσφέρει. Είναι ένας χώρος σκέψης, ελευθερίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας. Είναι ένας χώρος που μαθαίνει ο ένας τον σεβασμό για τον άλλο, χωρίς καμία διάκριση. Θα είμαι και θα είμαστε όλοι δίπλα σας σε αυτόν τον προσανατολισμό, με το σημερινό ξεκίνημα. Θα μας βρείτε συμμάχους σε όλες προσπάθειές σας και πρόθυμους να απαντήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλες τις αγωνίες σας.

Αγαπητοί καθηγητές και καθηγήτριες,

Σας εύχομαι, καλή επιτυχία στον απαιτητικό σας ρόλο, ρόλο που γνωρίζω καλά, ρόλο με πολλές αγωνίες, κόπους και θυσίες. υπηρετώντας ως μάχιμος εκπαιδευτικός την εκπαίδευση πάνω από δυο δεκαετίες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ανεκτίμητη προσφορά σας στην εκπαίδευση.

Εύχομαι σε όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες,

μια υγιή, δημιουργική και κυρίως ασφαλή σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Μιλτιάδης Α. Μελισσάς




00 inkefalonia general ad 300X250