Εργατικό Κέντρο: Νέα κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 18:11

Εργατικό Κέντρο: Νέα κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Σάμης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Σάμης με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις της μισής δύναμης των γιατρών που υπηρετούσαν εκεί (δύο εκ των τεσσάρων) μια εκ των οποίων, μάλιστα, η μοναδική παιδίατρος σε ολόκληρη τη Βόρεια και Ανατολική Κεφαλονιά, είναι μια ευθεία πρόκληση για το λαό που δικαίως αγωνιά για την υγεία του και την υγεία των παιδιών του.

Αν αυτό προστεθεί στο γεγονός ότι οι εναπομείναντες γιατροί καλούνται να εκτελέσουν ως και 18 εφημερίες μηνιαίως, πράγμα εγκληματικό για την διαχείριση των ασθενών αλλά και της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής των ίδιων, μιλάμε για μια έκρυθμη κατάσταση που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία του λαού μας.

Η διαρκής απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας, η μεθοδευμένη αποψίλωσή τους, η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού τους, οι τρομακτικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα έκφραση της πολιτικής εκείνης που καίει το λαό στις πυρκαγιές, τον πνίγει στις πλημμύρες και στις θάλασσες, τον θάβει στους σεισμούς, τον σκοτώνει στους τόπους δουλειάς. Είναι δηλαδή μια ακόμα έκφραση της πολιτικής που θέλει τις λαϊκές ανάγκες εμπόρευμα, υποταγμένες στη λογική του κόστους και του οφέλους. Και επειδή η προστασία της ζωής του λαού δεν είναι κερδοφόρα ή όσο κερδοφόρα θα ήθελαν, την εγκαταλείπουν.

Αυτή η εγκληματική πολιτική όμως έχει και θύτες, όχι μόνο θύματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της 6ης ΥΠΕ, των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορούν να κρυφτούν, μαζί με τις ευθύνες των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, παλιότερων και νεώτερων που προσπαθούσαν να συσκοτίσουν για τις αιτίες του προβλήματος. Γιατί, με σημείο αναφοράς το 2014, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, που το πρόβλημα της Υγείας στο Νομό άρχισε να οξύνεται εντονότερα, ουδείς άκουσε τις προειδοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου του ΓΝΚ και των άλλων μαζικών φορέων που ζητούσαν να παρθούν μέτρα για τη θωράκιση όλων των δομών υγείας. Αντ’ αυτού, με υποσχέσεις που ποτέ κανένας δεν υλοποίησε, με αριθμούς για στάχτη στα μάτια και έργα τύπου “πήραμε καινούρια δωρεά” επιχειρούν ακόμα και σήμερα να μας εξαπατήσουν.

Δεν πάει άλλο!

Δεν μπορεί ο λαός μας το 2023 να ζει από τύχη! Να είναι ανοχύρωτος σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του, να έχει απέναντί του ένα κράτος που να μπορεί σε χρόνο μηδέν να παρατάξει τα ΜΑΤ για μια έξωση λαϊκής οικογένειας αλλά δεκαετίες τώρα να μην επανδρώνει τις Δομές Υγείας των νησιών μας.

Απαιτούμε να δοθεί λύση, έστω και τώρα, και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

  • Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις του ΚΥ Σάμης και όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας των νησιών με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Να εξοπλιστούν τα ΚΥ με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Να διασφαλιστεί ότι τα ΚΥ λειτουργούν απρόσκοπτα όλες τις ημέρες.
  • Σταθερή ύπαρξη και παρουσία του απαραίτητου αριθμού ασθενοφόρων και στελέχωσής τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Δίνουμε συνέχεια στη δραστηριότητά μας και καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, σε νέα συγκέντρωση την Κυριακή 10/9 στις 7.45 το πρωί στο λιμάνι της Σάμης !

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

9/9/2023




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250