Εργατικό Κέντρο: Κινητοποιήσεις για το αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 14:06

Εργατικό Κέντρο: Κινητοποιήσεις για το αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Όχι στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που ενισχύει τη σύγχρονη σκλαβιά. Να μην κατατεθεί στη Βουλή. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 7/9/2023 αποφάσισε την ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ και ΠΑΝΙΘΑΚΗΣΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με ανοιχτή ημερομηνία, σε συνεννόηση και με τις άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία από την επικράτεια, ενάντια στο απαράδεκτο και εργατοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιχειρεί να καταφέρει συντριπτικό χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν μαχητικές, αγωνιστικές, απεργιακές αποφάσεις.

Καλούμε επίσης τα Σωματεία-Μέλη του Ε.Κ., τα Σωματεία και τους Συλλόγους του Δημόσιου Τομέα, σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας και των άλλων δράσεων που ξεδιπλώνουμε, την Τρίτη 12/9/2023, στις 19.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Κ.-Ι.

Ελευθερία δεν σημαίνει να δουλεύουμε 2 ή περισσότερες δουλειές και μάλιστα ήλιο με ήλιο, 13-15 ώρες την ημέρα, για να τα βγάλουμε πέρα ίσα ίσα με τις βασικές ανάγκες μας!

Προστασία του εργαζόμενου και της εργασίας δεν είναι η ενίσχυση των απεργοσπαστικών μηχανισμών και της βίαιης καταστολής αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων.

Εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει να είμαστε σκυμμένοι πάνω από ένα τηλέφωνο περιμένοντας ειδοποίηση από τον εργοδότη για το αν και πότε θα πάμε για δουλειά, διαλύοντας κάθε επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό χρόνο που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Αντιθέτως αυτές οι έννοιες σήμερα πρέπει να σημαίνουν πως κάθε εργαζόμενος μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του και το μισθό του και να μπορεί να απολαμβάνει ό, τι έχει να προσφέρει η εξέλιξη της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας!

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο!

Δίνουμε μαχητική, μαζική και αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.

Αργοστόλι 7.9.2023




00 inkefalonia general ad 300X250