Αλεξανδράτος: "43 εκπαιδευτικοί με νέο διορισμό τοποθετήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν αναλάβει όλοι υπηρεσία"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 14:17

Αλεξανδράτος: "43 εκπαιδευτικοί με νέο διορισμό τοποθετήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν αναλάβει όλοι υπηρεσία"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Αλεξανδράτος για τον «βηματισμό» της πρωτοβάθμιας σχολικής κοινότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

« Από 1η Σεπτεμβρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επανέρχονται όλοι στις θέσεις τους και προετοιμαζόμαστε ούτως ώστε 11 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουμε με τον καθιερωμένο αγιασμό και να προχωρήσουμε στο νέο σχολικό έτος. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς είμαστε σε πολύ καλό σημείο, διότι τα τελευταία 4 έτη , έχουμε πλέον μόνιμους διορισμούς.

Στα νησιά μας φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθετήθηκαν με νέο διορισμό 43 εκπαιδευτικοί και έχουν αναλάβει υπηρεσία όλοι. Κενά υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν , τα οποία όμως θα καλυφθούν όπως όλα τα προηγούμενα έτη, έγκαιρα, πρίν τον αγιασμό. Τα κενά τα έχουμε επικοινωνήσει, έχει γίνει μεγάλη προετοιμασία από το Υπουργείο και 11 Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές θα είναι στις θέσεις τους και θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και όλα τα τμήματα.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές, συνήθως υπάρχει πρόβλημα με την ειδικότητα των εκπαιδευτικών πληροφορικής που ενώ τοποθετούνται δεν αναλαμβάνουν λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης και πάμε σε 2η, 3η και 4η φάση αναπληρωτών για να καλυφθεί η θέση και σε κάποιες ειδικότητες ειδικής αγωγής που υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων εκπαιδευτικών να καλύψουν τα κενά και ιδίως στην νησιωτική Ελλάδα. Ευελπιστούμε και έχουμε κάνει την ανάλογη προετοιμασία να έχουμε και φέτος όπως πέρυσι, μία χρονιά με καλυμμένες όλες τις θέσεις εκπαιδευτικών, ούτως ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν εύρυθμα και αποτελεσματικά και στα δύο νησιά στο παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο που θα κληθούμε για μια ακόμα χρονιά με αγάπη και ενδιαφέρον να προσφέρουμε στα παιδιά μας».

Για την αξιολόγηση από τους γονείς των σχολείων ο κ Αλεξανδράτος ανέφερε ότι ‘’αυτό συμβαίνει ήδη άτυπα και για την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς που είναι σε διαβούλευση( δεν έχουν θεσμοθετηθεί και τα δύο ) δήλωσε ότι κατά τη άποψη του είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, η θα γίνεται κάτω από ορισμένες προυποθέσεις.

Για τα ολοήμερα από φέτος ενημέρωσε ότι πέρασε τροποποίηση που μπορούν οι γονείς και 14:55 να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, κάτι που τοπικά είχε υιοθετηθεί ούτως ώστε να διευκολύνονται κάποιοι γονείς’’.

Ο κ Αλεξανδράτος εξήρε το έργο που έγινε τα τελευταία 4 έτη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που εκσυγχρόνισε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και το οποίο τώρα εφαρμόζεται και την αποφασιστικότητα του νέου Υπουργού κ Πιερρακάκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική και να επέλθουν και αλλαγές κυρίως στην ψηφιοποίηση.

Όσον αφορά την συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων με τους 4 Δήμους για όσα τους αναλογούν την χαρακτήρισε άκρως αποτελεσματική και συνεχάρη τους άμεσα επιφορτισμένους αντιδημάρχους με τα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές.

Για την μεταφορά των 1.400 περίπου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ενημέρωσε ότι έχουν γίνει ήδη οι προκηρύξεις για 3ετή μεταφορά οι οποίες θα αποσφραγιστούν 5 Σεπτεμβρίου ύψους 5μιση εκατομμυρίων ευρώ και στις 11 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχουν καλυφθεί όλοι οι μαθητές. Ευχαρίστησε δε τον κ Ευάγγελο Σπαθή προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει.

Αναφέρθηκε στους ψυχολόγους στα σχολεία και την συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ χαρακτηρίζοντας την ως σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση της ψυχολογίας των παιδιών, ενημέρωσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τους διευθυντές που ανέλαβαν κατόπιν της αξιολόγησης τους.

Κλείνοντας ο κ Αλεξανδράτος τόνισε: «Εμείς ως κρατικοί λειτουργοί είμαστε αφοσιωμένοι να υπηρετούμε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , έχουμε τις πιο ευαίσθητες, τις καθαρά διαμορφώσιμες ηλικίες να διαμορφώσουμε, είμαστε η συνέχεια της οικογένειας , αναλαμβάνουμε τους μαθητές μας από ηλικία 4 ετών μέχρι 12 και εμείς είμαστε που σφυρηλατούμε συνειδήσεις.

Δεν είναι τυχαίο που ο Εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς μας λέει: «Σμίλευε δάσκαλε ψυχές». Μέσα στην δύσκολη κοινωνία που ζούμε, όλα τα προβλήματα που μεταλαμπαδεύονται και έρχονται στο σχολείο , είμαστε εμείς οι οποίοι θα τα αντιμετωπίσουμε ως δεύτεροι γονείς, ως το μάτι της πολιτείας.

Είμαστε παρόντες και με βασικό μας οδηγό και πρόταγμα, το τρίπτυχο, επικοινωνία, συνεργασία και εμπιστοσύνη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι δομές, οι γονείς οι οποίοι συνδιαμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας. Είμαστε συμμέτοχοι σ αυτό το ταξίδι που κάνουμε και η τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο προς την κατεύθυνση να παρέχουμε και για μια επόμενη χρονιά την καλύτερη εκπαίδευση που μπορεί να έχει ο καθένας μαθητής στα νησιά μας. Η εκπαίδευση της χώρας μας πάει καλά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-30-8-2024?si=48923c120edc41bf84f19cfd357c1d2b&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250