Πρόεδρος Αγ. Ευφημίας στον COSMOS 96,5: «Όλοι μας λένε ψέματα – 4 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 18:22

Πρόεδρος Αγ. Ευφημίας στον COSMOS 96,5: «Όλοι μας λένε ψέματα – 4 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος , με αφορμή την επιστολή που κοινοποίησε προς κάθε αρμόδιο για τον αναγκαίο  καθαρισμό των λεκανών ανάσχεσης  υδάτων και φερτών υλικών της Πυλάρου.

«Με την τελευταία βροχόπτωση (κακοκαιρία Petar) είχαμε μικροπροβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν αμέσως. Εάν είχε μεγαλύτερη διάρκεια θα «πνιγόμασταν» πάλι και γι αυτό έστειλα την επιστολή προς όλες τι υπηρεσίες που εμπλέκονται να καθαριστούν εγκαίρως οι λεκάνες».

Για τα όσα κοινοποίησε η Περιφερειάρχης κ Κράτσα  για τα έργα οχύρωσης και προστασίας της περιοχής, ο κ. Ζαφειράτος ανέφερε: «Όλοι μας κορόιδεψαν και οι πρώην  και οι νυν. Για το ότι κάνουν μελέτες  , πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα και έχουν μούτρα και ξαναμιλάνε για να ξαναεκλεγούν».

Για το πώς θα ενεργήσει εάν δεν εισακουστεί σημείωσε: «Εάν δεν ακουστώ σ αυτά που αναφέρω στην επιστολή μου, θα τους πάω λίγο παραπέρα. Να ενημερώσουν ότι οι λεκάνες ανάσχεσης θα καθαριστούν, γιατί δεν μπορούν οι πολίτες να πνίγονται και αυτοί να κάθονται στα γραφεία τους. Για την καθυστέρηση φταίει λέει η γραφειοκρατία ,όπως και με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή που μείνανε όλα  στα χαρτιά. Μας καλέσανε, μας δείξανε χάρτες κλπ και δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Δήμος μας λέει  4 χρόνια ότι γίνονται μελέτες. Όλοι λένε ψέματα». 

Για την τουριστική κίνηση στην Αγία Ευφημία, ενημέρωσε: Ο τουρισμός ξεκίνησε από την 1η Μαίου , αλλά μειώθηκε για τι οι πτήσεις από Ιταλία δεν έγιναν. Αυτή την στιγμή υπάρχει πληρότητα 100%, αλλά δεν δαπανούν οι τουρίστες πολλά χρήματα στην αγορά. Έχουν ανέβει οι τιμές, δεν μπορούν διαφορετικά να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες και η ακρίβεια έχει μειώσει τις δυνατότητες τω τουριστών, όπως και σε εμάς.  Δεν έχουμε όμως και υποδομή και με ρυθμούς χελώνας από την πλευρά της Περιφέρειας και του Δήμου δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Έχουμε μεγάλη πληρότητα, ελπίζουμε να συνεχίσει έως τέλος Αυγούστου, έχουμε και τα πανηγύρια μας και ας βάλουν μυαλό αυτοί που θα αναλάβουν , γιατί δεν πάει άλλο».

Για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, ενημέρωσε ότι πέραν των όσων έγιναν σε μία νοητή γραμμή με  έναν σχετικό καθαρισμό, δεν έγινε τίποτα παραπάνω και η εκβάθυνση δεν πραγματοποιήθηκε.

 Ο Κ. Ζαφειράτος εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την έγκριση των 6 εκατομμυρίων για τον Μύρτο και έκανε γνωστό ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου για να αγωνιστεί για τον τόπο του  έστω και με τα πενιχρά οικονομικά της Κοινότητας, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250