Νικόλας Φαραντούρης στον Inkefalonia 89,2: "Δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 08:51

Νικόλας Φαραντούρης στον Inkefalonia 89,2: "Δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης"

Διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης.

Μιλώντας στον Ιnkefalonia 89,2 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτη είπε ότι κατά καιρούς γράφονται διάφορα για το πρόσωπό του. Εν προκειμένω δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ούτε αναζητά κάποια θέση μέσω της πολιτικής. Όπως τόνισε,

"Έχω δουλειά, δεν ψάχνω για κάποια θέση. Η κάθοδός μου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ήταν και παραμένει συνάρτηση της αγάπης μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και της πεποίθησης ότι στα νησιά μας αξίζει κάτι καλύτερο και εγώ θα μπορούσα να το προσφέρω καλύτερα από άλλους". Ο Νικόλας Φαραντούρης μίλησε επίσης για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διευκρίνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να πάρει τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τις εκλογές. Απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει προταθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αρχηγία του κόμματος.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Βρίσκομαι στην Αθήνα για τις αρχαιρεσίες και οι διαδικασίες της επαύριον της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα και για τις Ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις, που τελειώσαμε και τις εξετάσεις. Το Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αντικείμενο τον οδικό χάρτη προς το νέο συνέδριο και την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Η υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου ανακοινώθηκε, θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κυρίου Τσακαλώτου και κυοφορούνται και άλλες που θα κατατεθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Γνωρίζω τις αναφορές που γίνονται στο πρόσωπο μου σε δημοσιεύματα, απλά επιλέγω να είμαι λίγο εγκρατής σε ότι αφορά τον εαυτό μου στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, γιατί οτιδήποτε πούμε θα παρεξηγηθεί εν μέσω μιας διαδικασίας. Προτιμώ οι συζητήσεις που αφορούν το μέλλον του χώρου μας να γίνονται συντεταγμένα και μέσα στα όργανα. Είναι πολύ πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγει η ημερομηνία για την ανάδειξη του προέδρου».

«Έχω επίγνωση για το τι γράφεται, γράφουν για παράδειγμα ότι ενδιαφέρομαι να κατέβω για Περιφερειάρχης για τα Ιόνια Νησιά και το διαψεύδω. Το ενδιαφέρον μου δεν είναι ούτε συγκυριακό, ούτε όψιμο, ούτε οπορτουνίστικο για τα δημόσια πράγματα. Η υποψηφιότητα μου στην Κεφαλονιά δεν ήταν μια υποψηφιότητα αναζήτησης επαγγελματικής ή πολιτικής δραστηριότητας , ήταν μια γνήσια υποψηφιότητα, με ενδιαφέρον για τον τόπο που ζω, εργάζομαι , επενδύω και αγαπώ.

Νομίζω ότι οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν είμαι από αυτούς που ενδιαφέρονται, ξέρω ότι έχει αναφερθεί το όνομα μου και με τιμά αυτό, μετράει και το γεγονός ότι είχαμε μια καλή παρουσία στο νησί μας, όμως άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Πιστεύω ότι χρειάζεται να υπάρχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά στους ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν να αναλάβουν τη υπεύθυνη θέση του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών συμβούλων , θα στηρίξω τους ανθρώπους που θα προταθούν, έχω διευκρινίσει αρμοδίως σε όλες τις ευγενικές κρούσεις που μου έχουν γίνει και για άλλες θέσεις ότι δεν με ενδιαφέρουν, μέχρι και για υποψήφιο δήμαρχο με προαλείφουν κάποιοι, όμως όχι.

Νομίζω ότι αξίζει κάτι καλύτερο για τα νησιά μας από αυτό που έχουμε σήμερα στην Περιφέρεια , γνωρίζω και εκτιμώ την κυρία Κράτσα, αλλά εκτιμώ ότι η Κεφαλονιά δεν έχει δει πολύ χαΐρι τα τελευταία χρόνια από την δική της συμβολή. Το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ σε κεντρικό επίπεδο , αλλά τώρα οι Βουλευτικές εκλογές έχουν τελειώσει. Νομίζω όμως ότι οι συμπατριώτες μας στην Κεφαλονιά, είχαν πολύ περισσότερες προσδοκίες απ’ αυτές που είδαν.

Στη ζωή μου δεν πορεύομαι με κλισέ και αποκλεισμούς και είναι προφανές ότι κυρίως στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, κατέρχονται άνθρωποι από διαφορετικές ενδεχομένως πολιτικές αφετηρίες , αλλά με έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ πιθανόν άνθρωποι που τιμώ να βρεθούν και σε αντίπαλες παρατάξεις, ή να βρίσκονται ήδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή έχω έναν δημόσιο λόγο θα σταθώ απέναντι από την επιλογή που θα γίνει από το χώρο μου. Αν όμως κάποιος αξίζει μια καλή κουβέντα ενώ θα είναι σε άλλο μετερίζι, δεν θα διστάσω να την πω.

Δεν έχω ενδιαφέρον για την Περιφέρεια, απεναντίας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενδιαφέρον, που έχουν υπηρετήσει αυτή την υπόθεση και συνεπώς αξίζουν να στηριχθούν, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω τα όργανα του χώρου μου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/farantouris-892-ioulios-2o-2023?si=b0c9e980f80e4345a8b06f659a768d06&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250