Ιωάννης Κοσμάτος: Γιατί είμαι υποψήφιος με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 08:49

Ιωάννης Κοσμάτος: Γιατί είμαι υποψήφιος με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

  1. Γιατί δεν θέλω να ξεπηδούν τσιμεντένια μεγαθήρια και να μου κλέβουν το φυσικό περιβάλλον με την ανοχή ενός χαλαρού νομικού πλαισίου.
  2. Γιατί δεν θέλω υποστελεχωμένες υπηρεσίες όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, Αστυνομία, Δασαρχείο , Κτηνιατρική Υπηρεσία κλπ.
  3. Γιατί δεν θέλω την υδροκέφαλη πρωτεύουσα του νομού με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών  και τη συρρίκνωση των άλλων πόλεων.
  4. Γιατί δε θέλω γιατρούς και εκπαιδευτικούς νομάδες. Δεν θέλω οι δάσκαλοι των παιδιών μου να κοιμούνται στη παραλία αναζητώντας με απόγνωση στέγη, αναμένοντας με αδημονία το τέλος του διδακτικού έτους για να μας εγκαταλείψουν.
  5. Γιατί δεν θέλω τον ανεξέλεγκτο τουρισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων. Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι δεν σχεδιάζουν ,ούτε μελετούν τον Οικοτουρισμό, όπως με χαρά ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού της γειτονικής Αλβανίας αναφερόμενη στη μορφή του τουρισμού που σχεδιάζουν για το άμεσο μέλλον.
  6. Γιατί δεν θέλω τα νέα παιδιά να βρίσκονται καθηλωμένα μπροστά από τον υπολογιστή αντί να βρίσκουν εύκολη πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους.
  7. Γιατί δεν θέλω να ζω σε ένα νομό που το ποδήλατο είναι ανύπαρκτο και οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα.
  8. Γιατί δεν θέλω να συναντώ εγκαταλελειμμένα ζώα , θύματα της δικής μας αναλγησίας και της αδιαφορίας ή ανικανότητας της Πολιτείας.
  9. Γιατί δεν θέλω να βλέπω κυνηγούς να επιστρέφουν από την ληστρική επιδρομή στη Φύση με αθώα πλάσματα κρεμασμένα στη μέση τους με ελλιπή έλεγχο από τη Πολιτεία.
  10. Γιατί δεν θέλω να μου λένε ότι λειτουργεί η ανακύκλωση όταν δεν υπάρχει ενημέρωση, σχεδιασμός ,. απολογισμός και εκπαίδευση από αυτούς που οφείλουν να παρωθούν, να εμπνέουν και να δίνουν κίνητρα.
  11. Γιατί δεν θέλω οι νέοι μας να μας εγκαταλείπουν και ποτέ να μην επιστρέφουν.
  12. Γιατί δεν θέλω να βλέπω καφετέριες και φαγάδικα να ξεπηδούν και ανυπαρξία άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  13. Γιατί δεν θέλω να επωμίζεται ο κάτοικος του νησιού το υψηλό κόστος της μετακίνησης εκτός νομού, ίσο συχνά με το ήμισυ ενός μισθού.
  14. Γιατί δεν θέλω να προσφέρω στους τουρίστες μουσακά, άμμο, συρτάκι και καθόλου πολιτισμό.
  15. Γιατί δεν θέλω να φυτρώνουν στα βουνά μας ανεμογεννήτριες, ερήμην των τοπικών κοινωνιών, χωρίς σχεδιασμό , σε θέση που εξυπηρετεί τον επιχειρηματία,  χωρίς μέριμνα για το περιβάλλον και με ασήμαντο κέρδος για τη τοπική κοινωνία.
  16. Γιατί δεν θέλω επιχειρηματικά συμφέροντα να λυμαίνονται τη θάλασσά μου με τη μορφή εξορύξεων, οι οποίες συνιστούν τεράστιο κίνδυνο για το οικοσύστημα , το μέλλον του τουρισμού και προσφέρουν ασήμαντο όφελος για το νησί μας.
  17. Γιατί δεν θέλω ιχθυοτροφικές μονάδες να επιβαρύνουν τη Θάλασσα, το βυθό και τη θαλάσσια πανίδα.
  18. Γιατί δεν θέλω στην επόμενη φυσική καταστροφή να χάσουμε ότι αποκτήσαμε και να εδραιώνουμε το τρόμο στη ψυχή των παιδιών μας .
  19. Γιατί δεν θέλω το νησί μου να στερείται κρατικού εκπαιδευτικού  Ιδρύματος  μουσικών και εικαστικών  σπουδών.
  20. Γιατί δεν θέλω η απλή διαχείριση και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας να φαντάζουν σαν προσωπικά επιτεύγματα.
  21. Γιατί δεν με ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, ποιο θα μπει στη βουλή , ποιοι βουλευτές εισέρχονται ποιοι μένουν έξω, εάν θα πάμε δεξιά ή η αριστερά. Εμείς στο ΠΡΑΣΙΝΟ  και ΜΩΒ επιλέγουμε την Ευθεία και τη  λιγότερο ταξιδεμένη οδό.  Κι αυτό, όπως λέει και ποιητής , θα κάνει  τη διαφορά στη ζωή μας, στο μέλλον  των παιδιών μας  και στο τόπο μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΤΟΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ




00 inkefalonia general ad 300X250