Σπύρος Καμπίτσης (ΚΚΕ): ''Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;''

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 10:05

Σπύρος Καμπίτσης (ΚΚΕ): ''Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;''

Άρθρο του Σπύρου Καμπίτση, υποψήφιου Βουλευτή του ΚΚΕ στο ν. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

“Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ, ανήκει στη Δύση, είναι σε αυτή τη συμμαχία. […] Το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Α. Παπανδρέου έλεγε έξω το ΝΑΤΟ έξω οι βάσεις, αυτό ήταν ένα σύνθημα. Την άλλη μέρα, ποτέ, δε μας έβγαλε. […] Άρα η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, έχουν δείξει μια πολιτική σταθερότητα, μια απόφαση να είναι με τη Δύση.”

Το παραπάνω είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα λεγόμενα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καππάτου στις 13/6, σε πάνελ υποψηφίων βουλευτών στον ραδιοφωνικό σταθμό «το Νησί».

Δεν πέρασαν πάρα λίγα 24ωρα, όπου η σταθερότητα συμμαχίας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μεταφράστηκε σε ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα, που συντελέστηκε στις θάλασσές μας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας με φριχτό τρόπο.

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι όντως όλα τα αστικά κόμματα είτε από το πόστο της κυβέρνησης είτε από το πόστο της αντιπολίτευσης, αποτέλεσαν πυλώνες σταθερότητας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης και των συμμάχων τους σε διεθνές επίπεδο.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα κόμματα «μιας χρήσης», είναι συνυπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα και τη δυστυχία των λαών, καθώς ενεργά συμμετέχουν είτε στέλνοντας πολεμικό υλικό είτε φρεγάτες και έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό είτε διευκολύνοντας τη διέλευση των μακελάρηδων από το έδαφός μας.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση, απροκάλυπτα κι ανάλγητα στηρίζει όλες τις επεμβάσεις που συμμετέχει, βάζοντας σε τρομερούς κινδύνους το λαό μας, με μανδύα τις «στρατηγικές και συμβατικές υποχρεώσεις» και τον «ανθρωπισμό». Μάλιστα ονοματίζει ως «κέρδη» για το λαό, πιθανά ανταλλάγματα για την παροχή βοήθειας στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε άλλες χώρες, κρύβοντας όμως ότι τα κέρδη είναι για επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για το λαό δημιουργούνται περισσότεροι κίνδυνοι.

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που νομίζει ότι έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου» και θα ξεχάσουμε τα πεπραγμένα του, γράφει άλλη μια λαμπρή σελίδα υποκρισίας, εκτοξεύοντας άσφαιρα πυρά κυρίως προς την ΝΔ, όταν και ο ίδιος ψήφισε το Δουβλίνο 3 και στηρίζει μετά μανίας τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών, με σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως η Μόρια και η Ειδομένη, που όχι μόνο δεν κατήργησε αλλά τα διατήρησε με ευλάβεια.

Για το πόση ακόμα υποκρισία χωράει στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει να αναλογιστούμε ότι ως κυβέρνηση, κανονικά και με το νόμο, πουλούσε όπλα και στήριζε με στρατιωτικές αποστολές διάφορες επεμβάσεις, όπως το σφαγιασμό του λαού της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας μάλιστα μέσω του τότε εκπροσώπου του ότι δεν έγινε και τίποτα που πουλάμε όπλα, έτσι κι αλλιώς από κάπου θα τα αγόραζαν! Αυτός είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η «αγάπη» που εκφράζει το κόμμα αυτό προς τους δυστυχισμένους και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου. Τσάι και συμπάθεια στα λόγια, πυραύλους και σφαίρες στην πράξη.

Όπως φυσικά δεν μπορούν να ξεπλυθούν τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, όσο κι αυτό εμφανίζεται με το μανδύα του «νέου και του ωραίου». Εδώ γελάμε…. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κυβέρνηση Σημίτη που έδωσε γη και ύδωρ στα «συμμαχικά» στρατεύματα για να μακελέψουν το γειτονικό λαό της τότε Γιουγκοσλαβίας, που παρέδωσαν τον αιτούντα πολιτικό άσυλο Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, στην Τουρκία, με πολύ βρώμικα μάλιστα κόλπα, ξεσηκώνοντας παλλαϊκές διαμαρτυρίες και πολύμορφους αγώνες. Θα πει κανείς, «αυτά έγιναν πριν 20 χρόνια, δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για το σήμερα, ίσως να έχουν μετανιώσει, ίσως να έχουν όντως αλλάξει».

Όμως το ΠΑΣΟΚ φροντίζει διαρκώς και αδιαλείπτως να επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό του ρόλο. Σαν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση που είναι, μέσα στο 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ που υπερψήφισε την τελευταία τετραετία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, τις οποίες στηρίζουν με χέρια και πόδια.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με το λαό από την 1η στιγμή καταγγείλαμε το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Όπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας...

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην "κανονικότητα" των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στις 25 Ιούνη παίρνουμε θέση και για αυτό, όπως και για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, με την μόνη συνεπή στάση που θα είναι και 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.




00 inkefalonia general ad 300X250