ΥΠΕΡΙΩΝ: Ευχαριστήρια επιστολή προς το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 12:49

ΥΠΕΡΙΩΝ: Ευχαριστήρια επιστολή προς το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ» ευχαριστεί την Διοίκηση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου που πρόσφατα κατασκευάστηκαν τρία WC, εκ των οποίων το ένα είναι για Άτομα με Αναπηρία (δεν υπήρχε ποτέ), στο χώρο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Η διοικητής κα. Ζωή Μοσχονά μας τόνισε ότι αυτή η κατασκευή ήταν από τους αρχικούς της στόχους, όπως και άλλες προτάσεις που αφορούν τη σωστή προσβασιμότητα των Α.μεΑ. στο χώρο ενός κρατικού νοσοκομείου και καθυστέρησε να γίνει επειδή υπήρχαν κτιριακές δυσκολίες, αλλά μόλις ξεπεράστηκαν το έργο πραγματοποιήθηκε.

Η διευκόλυνση και η άμεση εξυπηρέτηση των Α.μεΑ. στους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες θεωρείται αυτονόητη και πρέπει επιτέλους να επιτευχθεί στο νησί μας, που είναι και τουριστικός προορισμός .

Η συνεργασία των ωφελούμενων των δύο δομών, του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ  της Έ νωσης, με το Μαντζαβινάτειο ίδρυμα είναι πολύ καλή και ευελπιστούμε ότι και με την βοήθεια του Βουλευτή κ. Παναγή Καππάτο σε συνεργασία με τους Διοικητές και των δύο νοσοκομείων θα εξασφαλιστούν περισσότερες δυνατότητες για τη σωστή περίθαλψη των ατόμων με αναπηρία, άλλα και όλων των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος,                                                              Η Γενική Γραμματέας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                            Σοφία Λασκούδη




00 inkefalonia general ad 300X250