Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου για τον άδικο χαμό του παιδιού στις Μηνιές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 08:56

Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου για τον άδικο χαμό του παιδιού στις Μηνιές

Συμπαραστεκόμαστε στους γονείς που έχασαν το παιδί τους, που έχασαν τα πάντα στο βωμό της καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης.

Το παιδί τους ,όπως έγινε γνωστό, βρήκε οδυνηρό θάνατο γιατί οι μετανάστες γονείς του , όπως και τόσοι άλλοι από αυτό το σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι του κλάδου των εργαζομένων στον τουρισμό , έπρεπε να το έχουν μαζί τους ενώ παράλληλα δούλευαν , λόγω της πλήρους απουσίας δομών στήριξης των εργαζόμενων γονέων.

Λείπουν παντελώς και από τον τόπο μας χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ενώ δεν λειτουργούν δημόσιοι παιδικοί σταθμοί το καλοκαίρι.

Παράλληλα στο όνομα της διευκόλυνσης της εργαζόμενης μητέρας προωθούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που παρουσιάζονται ως μέτρα <<συμφιλίωσης >> της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή ενώ στην πραγματικότητα κομματιάζουν την οικογενειακή και προσωπική ζωή αφού χάνεται κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο.

Έτσι σαν ομάδα γυναικών -μέλος της ΟΓΕ- απαιτούμε μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων :

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν εξοντωτικά ωράρια εργασίας, καθώς η κόπωση των εργαζομένων αντικειμενικά αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.
  • Αύξηση των ελέγχων στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα με ευθύνη του κράτους και μέτρα ασφαλείας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Επιπλέον για την φύλαξη των παιδιών ζητάμε:

  • Δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλους, με επαρκή χρηματοδότηση και εργαζόμενους που να καλύπτουν μόνιμες ανάγκες .
  • Δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις και θερινά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και ανέργων με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Σχολική στέγη για όλα τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς με αντισεισμική θωράκιση.
  • Παιδικές χαρές ασφαλείς και επαρκείς για όλα τα παιδιά.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ- Μέλος της ΟΓΕ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250