Αντίθετη με την πραγματοποίηση σεμινάριου βραχυχρόνιας μίσθωσης η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 18:30

Αντίθετη με την πραγματοποίηση σεμινάριου βραχυχρόνιας μίσθωσης η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς

Σχετικά με το σεμινάριο που διοργανώνει το Kefalonia Press και η εταιρία Hosthub  με τίτλο  «Για Ιδιοκτήτες Τουριστικών Καταλυμάτων» την Τρίτη 30/05 στο Αργοστόλι στις εγκαταστάσεις του τμήματος ψηφιακών μέσων του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αναφέρεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και προς τούτο καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από αυτό διότι δεν απευθύνεται στις επιχειρήσεις τους αντιθέτως ευθέως τις ανταγωνίζεται.

Είναι πάγια η θέση μας ότι η ενασχόληση με την τουριστική διαμονή θα πρέπει να υπόκειται σε όρους και προϋποθέσεις οι οποίες  τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους.

Όλες οι νόμιμα αδειοδοτημένες  τουριστικές επιχειρήσεις  που εκπροσωπούμε λειτουργούν βάση συγκεκριμένης νομοθεσίας με αδειοδοτήσεις  και αυστηρές προδιαγραφές.

 Όσο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ανεπαρκές και αίολο , τόσο θα είναι αδήριτη η ανάγκη προστασίας της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

  • Της αντιμετώπισης του προβλήματος της εύρεσης στέγης σε φοιτητές και Δημοσίους Υπαλλήλους.
  • Της προστασίας των νόμιμων τουριστικών επιχειρήσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς πολλά παράνομα καταλύματα λειτουργούν υπό τον μανδύα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Είναι  απορίας άξιον όμως  πως  ένας  χώρος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος δίνεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που στρέφονται αφενός ενάντια σε όλες τις νόμιμα αδειοδοτημένες  τουριστικές επιχειρήσεις, και αφετέρου ενάντια στους φοιτητές του που λόγω της ανεξέλεγκτης  λειτουργίας  της  βραχυχρόνιας μίσθωσης και της παραξενοδοχίας αδυνατούν να βρουν στέγη.

«Η οικονομία του διαμοιρασμού» δεν έχει καμία σχέση με την δίχως όρια δραστηριότητα φιλοξενίας αυτής της μορφής που έχει επιφέρει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου μας και οι εργαζόμενοι τους σε αυτές , με τις άοκνες προσπάθειές τους , με υψηλό επαγγελματισμό και προσήλωση στην τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας , προσφέρουν στους επισκέπτες μας το μέγιστο επίπεδο φιλοξενίας  και υπηρεσιών κάτι που έχει καταστήσει τα νησιά μας ιδανικό προορισμό.

Οι Πρόεδροι

Ομοσπονδία Τουριστικών                                                                               Ένωση Ξενοδόχων

Καταλυμάτων  Κεφ/νιας & Ιθάκης                                                                     Κεφ/νιας & Ιθακης

Ατσάρος Δημήτριος                                                                                        Τιμοθεάτος Γεράσιμος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250