Ε.Α.Σ.: Δόθηκε παράταση για τα Σχέδια Βελτίωσης ντόπιων Αγροτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 15:50

Ε.Α.Σ.: Δόθηκε παράταση για τα Σχέδια Βελτίωσης ντόπιων Αγροτών

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι

δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η τροποποίηση της πρόσκλησης για τα Σχέδια Βελτίωσης σύμφωνα με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση-στήριξη για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση  επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

   Σύμφωνα με αυτή οι Παραγωγοί μπορούν μέχρι Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ενώ με την ίδια απόφαση, αιτήματα από-οριστικοποίησης των αιτήσεων γίνονται δεκτά έως Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00.

   Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

     Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται αγροτικές επενδύσεις όπως μεταξύ άλλων : Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου. Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και φυτειών. Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με ψυκτικό θάλαμο για την εξυπηρέτηση εκμετάλλευσης παραγωγής ανθέων ή μανιταριών. Αγορά καινούργιου φορτηγού αυτοκινήτου για τη μεταφορά μελισσοκυψελών. Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου. Επενδύσεις σε φωτοβολταικά και γενικές Δαπάνες.

     Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού Σχεδίου καλύπτεται από Δημόσια δαπάνη και Ιδιωτική συμμετοχή. Το όριο του αιτούμενου προϋπολογισμού είναι τα 150.000€ ενώ μπορεί να ανέρθει έως τις 250.000€, υπό προϋποθέσεις.

     Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στους ενδιαφερόμενους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Παραγωγούς από το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

                 Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης