Δ. Αλιβιζάτος – Δ. Μαντζουράτος: «Η μαχητικότητα του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, επιδοκιμάστηκε σε αυτές τις εκλογές»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 09:27

Δ. Αλιβιζάτος – Δ. Μαντζουράτος: «Η μαχητικότητα του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, επιδοκιμάστηκε σε αυτές τις εκλογές»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησαν ο Γραμματέας της ΤΕ του ΚΚΕ στον Ν. Κεφαλληνίας Διονύσης Αλιβιζάτος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στις εκλογές της 21ης Μαίου Δημήτρης Μαντζουράτος στα πλαίσια του απολογισμού των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαίου και της στρατηγικής του ΚΚΕ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Διονύσης Αλιβιζάτος:

«Θεωρούμε ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ , είχε μία σημαντική εκλογική άνοδο, η οποία είναι παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Για τους αγώνες που κυρίως θα φέρει η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση βγεί από τις επόμενες κάλπες. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός των μεγάλων και μικρότερων μαχών που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μία προσπάθεια από το κόμμα να γίνει πιο κατανοητή η πολιτική του και οι θέσεις του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η άνοδος του ΚΚΕ και η πτώση των άλλων κομμάτων. Έγιναν αγώνες και δεν ήταν μικρό αυτό που έγινε και ενάντια στις ανεμογεννήτριες και ενάντια σ αυτό που λένε όλες οι άλλες δυνάμεις για την πράσινη ανάπτυξη που δεν εξυπηρετεί κανένα λαϊκό συμφέρον. Η μαχητικότητα που δείξαμε εκτός αλλά και μέσα στη βουλή με εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές , για την υγεία, την παιδεία, την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη την Κοργιαλένειο που οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα έφεραν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ως κόμμα στις εκλογές που έρχονται, θέτουμε το δίλλημα, η δίνεις στήριξη στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση , γιατί αντιλαϊκή θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει με το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 300 προαπαιτούμενα, η ενίσχυση ακόμα παραπέρα του ΚΚΕ , γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση φιλολαϊκή».

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-964266532?si=b59932779fd44b738882265879d95961&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Δημήτρης Μαντζουράτος:

«Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν το ΚΚΕ στον νομό και το ανέδειξαν 3η δύναμη και έδωσαν την προοπτική για το επόμενο διάστημα .Αυτή η πανελλαδική ενίσχυση του ΚΚΕ στο 7,2% με 425.000 ψήφους και 26 βουλευτές είναι ένα θετικό βήμα στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Οι νέες δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το κόμμα, μπορούν να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική, ούτως ώστε να αντεπιτεθούμε σ αυτή την επίθεση που εκ προοιμίου λέμε ότι θα δεχθούμε από την σημερινή , η οποιαδήποτε κυβέρνηση ήθελε προκύψει. Είμαστε το κόμμα που δεν έκρυψε από τον λαό ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει θα περάσει σε επίθεση απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, διότι έχουν αναλάβει δεσμεύσεις όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές πλην του ΚΚΕ. Με την συμπόρευση τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί θα φέρουν συμπίεση του εργατικού κόστους παραπέρα και θα απαιτηθούν ιδιωτικοποιήσεις και ανατροπή εργασιακών σχέσεων.

Το ΚΚΕ είχε άνοδο και στην Κεφαλονιά και Ιθάκη ,στο Ληξούρι πήρε 16,53%, είχε άνοδο περίπου στους 150 ψήφους και κανένα άλλο κόμμα δεν σημείωσε τέτοια άνοδο στην Παλική. Η άνοδος του κόμματος είναι αποτέλεσμα του αυξημένου κύρους που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που είχε όλη την προηγούμενη περίοδο (αναφέρθηκε ανάλογα). Συνετέλεσε και η δράση που είχαν οι φοιτητές της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια που εκφράσθηκε με την αύξηση της «Πανσπουδαστικής» σε πρώτη δύναμη και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος.

Στην Κεφαλονιά δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω, από τον Τάφο στα Τζανάτα, μέχρι τα άλογα του Αίνου και οτιδήποτε ήταν πρόβλημα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Όλα αυτά συν την αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που συντηρικοποίησε όσες δυνάμεις από το 1012 είχαν βγει στον δρόμο διεκδικώντας μία άλλη πολιτική απέναντι στα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την διαφορά σε έναν κόσμο και αυτός ο κόσμος προτίμησε να πάει σε μια πιο γνήσια πλευρά.

Η προσφυγή σε εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο έχει έναν μόνο σκοπό, την λεηλασία της λαϊκής εργατικής ψήφου που δεν μπορούσε να εγκλωβιστεί στα διλλήματα την πρώτη εκλογική μάχη. Για μας αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί παραπέρα το ΚΚΕ αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη. Το δίλλημα είναι, η δίνουμε συναίνεση σ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, η στηρίζουμε το ΚΚΕ που αποτελεί πραγματική φιλολαϊκή αντιπολίτευση. Πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να είναι ανάχωμα στην όποια αντεργατική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης. Έχουμε και το ενδεχόμενο νέας οικονομικής κρίσης, που τα προειδοποιητικά μηνύματα τα βλέπουμε ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το κλείσιμο τραπεζών και στις ΗΠΑ, οπότε έχουμε πολύ μαλλί να κάνουμε κοινώς».

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892i?si=b59932779fd44b738882265879d95961&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}