Η συγκέντρωση στην Σάμη του ΚΚΕ (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 14:48

Η συγκέντρωση στην Σάμη του ΚΚΕ (εικόνες)

Τ.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγκέντρωση στη ΣΑΜΗ

Πιο δυνατό ΚΚΕ στις 21 Μάη για πιο δυνατό λαό την επόμενη μέρα!

Στην  κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην  Σάμη, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Κεφαλονιάς – Ιθάκης του Κόμματος, Δημήτρη Μαντζουράτο. Και από τη συμμετοχή, επιβεβαιώθηκε ότι και στην περιοχή  βρίσκουν θετική ανταπόκριση οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ στο λαό, ενισχύοντας την προοπτική το κόμμα να βγει πιο δυνατό την επόμενη των εκλογών.

Ο ομιλητής τόνισε ότι την «μεγάλη εικόνα» που θα καθορίσει το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, την συνθέτουν τόσο οι αντιλαϊκές διακηρύξεις της ΝΔ όσο και το «συμβόλαιο» με το λαό που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτές  αφορούν  «στη μονιμοποίηση και επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης», δηλαδή «μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, στην επίτευξη της «επενδυτικής βαθμίδας» για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό, στην προώθηση  «της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» που θα φέρει εγγυημένα κέρδη στο κεφάλαιο και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα σε Ενέργεια, μεταφορές, σπίτια, διατροφή για τον λαό κ.α.».

Εξήγησε, πως τα παραπάνω με την σειρά τους έχουν ως προαπαιτούμενα, ένα ακόμη χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων, νέα οικονομικά μέτρα για ματωμένα πλεονάσματα, βαθύτερη επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων εξανεμίζοντας την όποια προοπτική για «αυξήσεις» στους μισθούς (ακόμη και αυτών που υπόσχονται και ακουμπούν αυτούς τους μισθούς του 2011), αυξήσεις στους έμμεσους και άμεσους φόρους, εκτόξευση  της ενεργειακής φτώχειας και του κόστους μεταφορών, ενεργοποίηση νέας επίθεσης στην λαϊκή κατοικία με τους πλειστηριασμούς κ.α.

Αναφέρθηκε, επίσης ιδιαίτερα, ότι τόσο η παραπάνω προοπτική ως συνέχεια της προηγούμενης  αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κ.α., όσο και η στοχοποίηση της ευρύτερης περιοχής από  μεγάλα συμφέροντα στην ενέργεια στον τουρισμό και αλλού, έχουν οξύνει και θα οξύνουν παραπέρα δραματικά τα λαϊκά προβλήματα και την ανασφάλεια για το λαό. 

Ο ομιλητής, στάθηκε επιπλέον, στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στο χώρο της υγείας  (ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Σάμης), στον ανύπαρκτο αντιπλημμυρικό, αντιπυρικό, αντισεισμικό σχεδιασμό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σάμης και την παντελή ανυπαρξία των απαραίτητων  μέτρων προστασίας του λαού και των περιουσιών του, στην ασύδοτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών με τα συνωδά φαινόμενα στις πλημμύρες και το περιβάλλον, την πλήρη εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων και του πρωτογενή τομέα στην μοίρα τους, την υποβάθμιση των βασικών υποδομών και κυρίως του οδικού δικτύου, το ανεπαρκές και υποβαθμισμένο νερό, την πλημμελή και εμπορευματοποιημένη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α..

kke1

Υπογράμμισε, ότι και όλα αυτά, επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν βρίσκουν χώρο και χρηματοδότηση διαχρονικά από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που δίνουν προτεραιότητα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτήν την προτεραιότητα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ.α. συμφωνούν όσο και να τσακώνονται για το “ποιος” και “πώς” θα κυβερνήσει.

«Ήρθε η ώρα η αναγνώριση της συνεπούς στάσης του ΚΚΕ στην καθημερινή πάλη, στην οργάνωση των αγώνων για τα λαϊκά προβλήματα στην χώρα και το νομό, στο κοινοβούλιο,  να εκφραστεί στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ για να βγει πιο δυνατός  ο λαός την επόμενη των εκλογών», κατέληξε, καλώντας να φτάσει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος παντού μέσα στις επόμενες μέρες.

Στον Πόρο

Παράλληλα, συνεχίζεται το άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης στους εργαζόμενους και το λαό στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κλιμάκιο της Τ.Ε., με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Σπύρο Καμπίτση και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αργοστολίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Κουρούκλη, περιόδευσε στον Πόρο, συνομιλώντας με εργαζόμενους και επαγγελματίες σε καταστήματα. 

πορρσ

 




00 inkefalonia general ad 300X250