Ν. Καραθανασόπουλος από το Ληξούρι: «Η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού να γίνει δύναμη ισχυροποίησής του με πολύ δυνατό ΚΚΕ».

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαΐου 2023 14:11

Ν. Καραθανασόπουλος από το Ληξούρι: «Η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού να γίνει δύναμη ισχυροποίησής του με πολύ δυνατό ΚΚΕ».

ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού να γίνει δύναμη ισχυροποίησής του με πολύ δυνατό ΚΚΕ».

Να γίνει η νύχτα-μέρα, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, σε κάθε λαϊκό εργατικό – λαϊκό σπίτι, ενισχύοντας αποφασιστικά το Κόμμα στις εκλογές της 21ης Μάη, κάλεσε από τη μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης στο Ληξούρι το βράδυ του Σαββάτου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Με την έναρξη της συγκέντρωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σ. Δημήτρη Αντωνάτου, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

IMG 8712b6b2767b9b4899b6069094bdc759 V

«Να απορρίψουμε τα εκβιαστικά διλλήματα»

Τονίζοντας ότι μπορεί να επανέλθει το χαμόγελο, η ελπίδα και η αισιοδοξία του λαού και της νεολαίας του, ο ομιλητής κάλεσε να γίνει η έκπληξη στις εκλογές με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ.

Αυτό να συμβεί με απόρριψη των εκβιαστικών διλημμάτων για τη «σταθερή» κυβέρνηση που προβάλλουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «σταθερότητα για το λαό σημαίνει να μπορεί να ικανοποιεί το σύνολο των αναγκών του, να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει ελεύθερο χρόνο, πολύπλευρες δραστηριότητες, να απολαμβάνει τις ομορφιές της ζωής».

Σε αυτή τη βάση, εξήγησε, ότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει αυτή τη σταθερότητα «μέσα σε ένα απάνθρωπο σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση που γεννοβολά σήψη, διαφθορά, φτώχεια και πολέμους».

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό δίλλημα για το λαό είναι, το πόσο ισχυρός θα βγει απέναντι στο αντίπαλο δέος, οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές. Καυτηρίασε, ότι αυτή θα είναι χειρότερη της προηγούμενης, οποιοδήποτε «πρόσημο» και αν έχει (μονοκομματική, συνεργασίας των αστικών κομμάτων, φιλελεύθερης, σοσιαλδημοκρατικής κ.α.), εφόσον θα κινείται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες των επιλογών και κατευθύνσεων των ΕΕ, ΝΑΤΟ, των μέτρων για του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, ζητήματα που δεν αμφισβητούνται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. αστικά κόμματα.

Δήλωσε, ότι το ΚΚΕ, δεν περίμενε τις εκλογές για να αναφερθεί σε όλα αυτά τα ζητήματα που και τώρα προβάλει, αντιθέτως τα αντιπάλεψε εντός και εκτός βουλής, αποκαλύπτοντας στο λαό το ρόλο τους, τη στρατηγική συμφωνία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α., αλλά τις συνέπειες απ’ αυτή. Κάλεσε, παράλληλα, η δικαιολογημένη αγανάκτηση που νιώθουν σήμερα εργαζόμενοι και λαός, απ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα διαχρονικά, να γίνει δύναμή του, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, χωρίς να χαθεί καμιά ψήφος.

IMG 1bb0b25f5ebfe760ade2a627ced49885 V

Κριτήριο ψήφου και η κατάσταση με τα τοπικά προβλήματα

Αναφερόμενος και στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Παλικής, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όπως με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο, όπου πρόσφατα παραιτήθηκε, υπό το βάρος της συνολικής αρνητικής κατάστασης που επικρατεί, η νεοδιοριζόμενη, μοναδική, οφθαλμίατρος. Πρόκειται, επίσης, για νοσηλευτικό ίδρυμα που εδώ και εννιά χρόνια από τους σεισμούς του 2014 δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες επισκευές.

Στάθηκε, επίσης, στα προβλήματα του οδικού δικτύου, την επικινδυνότητά του, αλλά και στο γεγονός ότι για εννιά χρόνια δεν έχει ακόμη δοθεί λύσει για τα σεισμόπληκτα κτίρια των εργατικών κατοικιών του Ληξουρίου, όπως και για άλλα δημόσια κτήρια (Δημαρχείo, Θέατρο κ.α.), αλλά και της «Ιακωβάτειου» βιβλιοθήκης.

Σημειώνοντας ότι και όλα τα παραπάνω ζητήματα, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ κάλεσε και σε μαζική υπερψήφιση του Κόμματος, με αρχή τις βουλευτικές της 21ης Μάη, αλλά και σε όλες τις κάλπες μέσα στο χρόνο (περιφερειακές, δημοτικές), με εκλογή περισσότερων βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων για να δυναμώσει και η πάλη του λαού, η φωνή του εντός και εκτός βουλής, περιφερειακών και δημοτικών οργάνων.

Μετά την κεντρική ομιλία, χαιρετισμό απεύθυνε η Σοφία Ποταμιάνου, πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ-Ι και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό Αγγελική Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Μαντζουράτος.

Εκ του γραφείου Τύπου 

της ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

IMG 015a17dd3ea486c90c39e8fe6c2e999e V




00 inkefalonia general ad 300X250