O υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Τουλάτος στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 14:10

O υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Τουλάτος στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σταύρος Τουλάτος , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην από κοινού προεκλογική εκστρατεία των Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη: « Με την Γεωργία Καππάτου μία εξαίρετο επιστήμονα και τον Λευτέρη Κρητικό επίσης εξαίρετο δικηγόρο, έχουμε κάνει πάρα πολλές παρουσίες σε Αθήνα, Ιθάκη και έχουμε οργώσει κυριολεκτικά την Κεφαλονιά. Το τελικό φίνις θα είναι οι 4 μεγάλες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε στον Πόρο, στην Σάμη, στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι».

Στα μηνύματα που λαμβάνουν από τους πολίτες εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου: « Τα μηνύματα που έχουμε λάβει είναι πάρα πολύ θετικά και στις εκδηλώσεις μας έρχεται κόσμος που τα τελευταία χρόνια απέχει από την πολιτική. Όπως είχε πει και ο Παύλος Γερουλάνος στην συγκέντρωση που είχαμε κάνει στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργοί πολίτες οι οποίοι ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν φύγει από τις κάλπες. Εμείς καλούμε αυτό τον κόσμο όπως καλούμε και τους νέους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και ας ψηφίσουν οτιδήποτε πιστεύουν ότι τους αντιπροσωπεύει. Μια κοινωνία για να πάει μπροστά, πρέπει να είναι ενεργή κοινωνία και αυτό βγαίνει μέσα από τις Βουλευτικές αλλά και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πολιτική σε όλα τα επίπεδα χρειάζεται αναβάθμιση, νέα πρόσωπα, νέα μυαλά».

Στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες: «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, με κυριότερο το θέμα της υγείας. Η Κεφαλονιά έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα της υγείας , έχουμε ΜΕΘ που δεν λειτουργεί, τα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης τα επόμενα χρόνια όπως φαίνεται θα υποβαθμιστούν σε Αγροτικά Ιατρεία, τα Αγροτικά Ιατρεία δεν λειτουργούν και τώρα λίγο πριν τις εκλογές έγινε εκστρατεία για να λειτουργήσουν. Το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση, οι Δασικοί χάρτες απασχολούν πάρα πολύ τους Κεφαλονίτες και το θέμα των NATOURA που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές κινητοποιήσαμε και την Λευκάδα απασχολεί τον κόσμο. Τον κόσμο απασχολούν και τα οικοδομήσιμα οικόπεδα που υποβαθμίζεται η μικρομεσαία περιουσία».

Σ αυτό το σημείο ο κ. Τουλάτος έκανε μια αναδρομή στον χρόνο εκκίνησης της οριοθέτησης των περιοχών NATOURA και την επιβαλλόμενη χρήση τους με την ανοιχτή διαβούλευση του 2023 και σημείωσε: « Είναι ζωτικής σημασίας να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς και η κοινωνία της Κεφαλονιάς από κοινού και να καταθέσουμε τους δικούς μας όρους χρήσης». Υπαινίχθη δε, ότι λόγω των εκλογών, η διαβούλευση θα σταματήσει πριν τις 30 Απριλίου και στην συνέχεια θα έρθει προς ψήφιση ο νόμος χρήσης των περιοχών NATOURA.

Στις προβλέψεις του όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου: «Νομίζω ότι στις επόμενες εκλογές θα εκπλαγούμε από την συμμετοχή του κόσμου. Ο κόσμος βλέπει ένα όραμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ , από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη και βλέπει στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ότι εδώ και δύο χρόνια γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από την Νομαρχιακή Επιτροπή και τις τοπικές οργανώσεις. Νομίζω ότι η πιο δραστήρια Νομαρχιακή και τοπικές οργανώσεις στην Κεφαλονιά με καίριες παρεμβάσεις είναι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν θέλω να σταθώ στο ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν κατώτεροι για τα νησιά μας, που είναι και αυτός ένας λόγος που πολλοί έχουν έρθει κοντά στο ΠΑΣΟΚ».

Στο όραμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Κεφαλονιά και Ιθάκη: « Έχουμε απτά παραδείγματα από το 1981 έως σήμερα για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει στα νησιά μας. Το ΕΣΥ , το ΤΕΙ , άνθρωποι που συμμετείχαν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και προσέφεραν στα νησιά μας. Ο κόσμος έχει να συγκρίνει και νομίζω ότι ο κόσμος θα πάει στις κάλπες πιστεύοντας στο όραμα του ΠΑΣΟΚ. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών με μία λέξη είναι «επανάσταση». Είναι λίγο παρεξηγημένη ως λέξη, όμως για μας είναι συνδεδεμένη με την επανάσταση που έφερε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 ,για αυτήν μιλάμε και σήμερα και πιστεύω ότι θαρθει και το 2023».

Στην ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με κάποιο κόμμα: « Ο κ Ανδρουλάκης ήταν σαφής και αυτό που είπε προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο Ανδρουλάκης είπε ότι προβλέπεται σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να είναι πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής συναίνεσης. Ο κ Ανδρουλάκης έχει πει ότι οποιαδήποτε συνεργασία κάνει θα είναι πάνω σε προγραμματικές αρχές –τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- και αν αυτές ικανοποιηθούν , πέρα από καρέκλες και υπουργεία θα συνεργαστεί. Τόνισε δε ότι είναι persona non grata για μας οι Μητσοτάκης και Τσίπρας. Μπορεί να είναι ο ίδιος το πρόσωπο κοινής συναίνεσης, αλλά δεν το γνωρίζω. Θα υπάρξει συζήτηση και αν ικανοποιηθούν αυτά που θα θέσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τότε θα γίνει η συνεργασία, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη στα δύο πρώτα κόμματα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας. Έχουμε απτά παραδείγματα ακόμα και στην Κεφαλονιά , που δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας ακόμα και μέσα στα ίδια τα κόμματα τους προεκλογικά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ πραγματικά πρεσβεύουμε και μέσα στο κόμμα το πνεύμα της συνεργασίας και πάμε συντεταγμένα παντού και οι τρείς υποψήφιοι».

Στο γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Από την δεκαετία του 1980 που το ΠΑΣΟΚ έφερε μια επανάσταση στη χώρα και είναι επίκαιρο όσο ποτέ το «Οικογενειακό Δίκαιο» που η γυναίκα είναι ίση με τον άντρα, κάτι που πριν το 1982 δεν υφίστατο, το εργατικό, το κοινωνικό δίκαιο, τα μεγάλα έργα της δεκαετίας του 1990, πιστοποιείται ότι την πρόοδο της η Ελλάδα την οφείλει κατά μεγάλο μέρος στο ΠΑΣΟΚ. Ερχόμαστε εμείς σήμερα και ζητάμε την ψήφο ως νέοι άνθρωποι που πρώτη φορά κατεβαίνουμε στον πολιτικό στίβο με όραμα , με αρχές, και την ιδεολογία μας και όποια και αν είναι η απόφαση του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί , γιατί πάνω απ όλα είμαστε πολίτες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες και γι αυτό θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250