Παναγής Καππάτος: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου από τον «Ιανό»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 12:40

Παναγής Καππάτος: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου από τον «Ιανό»

Ο ΕΛΓΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης από την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 που το φυτικό κεφάλαιο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων ζημιώθηκε από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» στις Π.Ε. Κεφαλληνίας στο πλαίσιο των δράσεων της κρατικής αρωγής σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και σε συνέχεια των διατάξεων του ν. 4797/2021 (Α’66).

Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του εκμετάλλευση ζημιώθηκε λόγω του «Ιανού» μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, αίτηση χορήγησης ενίσχυσης σε ηλεκτρονική μορφή, για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή, από τον εξουσιοδοτημένο ανταποκριτή ΕΛΓΑ, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΛΓΑ. Η ηλεκτρονική αίτηση καθίσταται έγκυρη εφόσον η συμπληρωμένη εκτυπωμένη μορφή της, υπογραφεί από τον αιτούντα.

Επισημαίνεται ότι υποβάλλεται ένας φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που υποχρεούται ο αιτών να προσκομίσει για το σύνολο των ζημιωθεισών εκμεταλλεύσεων του. Σε κάθε υποβληθείσα αίτηση χορήγησης ενίσχυσης θα επισημαίνεται η Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία υποβλήθηκε ο πλήρης φάκελος και ότι τα δικαιολογητικά θα καλύπτου το σύνολο των εκμεταλλεύσεών του σε όλους τους δήμους.

Η αίτηση χορήγησης ενίσχυσης υποβάλλεται ατελώς.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250