3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: "Μιλώντας για το άγχος..."

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 09:38

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: "Μιλώντας για το άγχος..."

Χεράκια ιδρωμένα, φωνή που μετά βίας ακούγεται, πόδια  που τρέμουν.."Κυρία, είχα διαβάσει, μα τώρα δεν θυμάμαι τίποτε...". Οικείες εικόνες σε εμάς τους εκπαιδευτικούς. Και όλο και λιγότερα τα ξέγνοιαστα παιδιά. Αυτά που με ενθουσιασμό θα αφηγηθούν τα μεγάλα, πολύχρωμα όνειρα της εφηβείας. 

   Η ψυχολόγος και προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ  Κεφαλληνίας ,κ. Ελένη Κονιδάρη, ανταποκρίθηκε με μεγάλη, όπως πάντα, προθυμία στην πρόσκλησή μας και ήρθε στο σχολείο,  για να συζητήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γ1, Γ3 τμημάτων μας,για το άγχος. Τι είναι, τι το προκαλεί, πώς εκδηλώνεται,πόσο επηρεάζει το σώμα, τη σκέψη, το συναίσθημα, τη συμπεριφορά μας;  Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση- συζήτηση με την κ. Κονιδάρη τα παιδιά άρχισαν, δειλά δειλά στην αρχή, μετά πιο άνετα, να μιλάνε. Και ήταν τόσο συγκινητικό το πώς περιέγραψαν ,το καθένα χωριστά, το άγχος του. Είπαν τις αλήθειες τους. 

 Και πήραν μηνύματα πολύτιμα: να ακούμε τα προβλήματα των άλλων με σεβασμό. Να μιλάμε για όσα μας προβληματίζουν. Να μην ντρεπόμαστε για τα συναισθήματά μας. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Να αυτοεπαινούμαστε σε κάθε μικρό βήμα ή μεγάλο άλμα που πετύχαμε καταβάλλοντας προσπάθεια. 

  Μετά από αυτή τη συζήτηση οι μαθήτριες/_ές κλήθηκαν από την κ. Κονιδάρη να προβληματιστούν και να συζητήσουν όσα ειπώθηκαν ,ώστε να  προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο: πώς αντιμετωπίζουμε το άγχος. 

  Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Κονιδάρη ,που ,παρά το φόρτο εργασίας της,αφιέρωσε χρόνο γι` αυτήν την τόσο σημαντική συζήτηση- ενημέρωση. Την ευχαριστούμε ,επίσης ,γιατί πάντοτε είναι δίπλα μας ,σε θέματα της σχολικής ζωής που  χρήζουν ιδιαίτερης  και ειδικής αντιμετώπισης.




00 inkefalonia general ad 300X250