H Ζωή Κωνσταντοπούλου στον COSMOS 96,5 : Υπάρχει έλλειμα δικαστικής προστασίας των πολιτών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 11:11

H Ζωή Κωνσταντοπούλου στον COSMOS 96,5 : Υπάρχει έλλειμα δικαστικής προστασίας των πολιτών

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η νομικός,  ιδρύτρια και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την παρουσία της στην Κεφαλονιά  ως ομιλήτρια στην συγκέντρωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Φλεβάρη 19.30΄ στην Αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι από την «Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών – Κίνημα Κεφαλονιάς».

«Παράλληλα με την ομιλία μου στην Κεφαλονιά ετοιμάζουμε και επαφές για την «Πλεύση Ελευθερίας». 

«Για την απόφαση του Αρείου Πάγου υπάρχει μία δεδηλωμένη πίεση των τραπεζών και των funds προς τους Δικαστές αλλά και των πολιτικών δυνάμεων των κυβερνήσεων και της σημερινής και της προηγούμενης. Και οι Δικαστές είναι δανειολήπτες και δυστυχώς όταν υπάρχουν τέτοιου είδους εξαρτήσεις και τέτοιου είδους σχέσεις του πολιτικού και του Δικαστικού συστήματος, έχουμε αποφάσεις εκτρώματα. Με την συγκεκριμένη απόφαση αφήνονται οι απλοί πολίτες βορά στα funds, τα οποία διογκώθηκαν και ενισχύθηκαν με τερατώδη τρόπο την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα με νομοθετικές ρυθμίσεις που τα διευκόλυναν ουσιαστικά να υπεισέρθουν στις θέσεις των τραπεζών και να ενεργούν αναγκαστικές εκτελέσεις κατασχέσεις πλειστηριασμούς.  Μετά από την περίοδο της πανδημίας που ήταν μια ανάσα για τους δανειολήπτες , έχουν αποθρασυνθεί και πραγματοποιούν επιδρομή στις περιουσίες των απλών ανθρώπων. Οι διαδικασίες αυτές οι οποίες γίνονται είναι εντελώς έκθετες, πολλές φορές με ανυπόστατα έγγραφα, με άκυρες εκθέσεις και διαδικασίες, τις οποίες όμως πάρα πολύς κόσμος δεν έχει τα χρήματα η την ενημέρωση, η την ψυχολογία να τα προσβάλλει κι έτσι επικρατούν». 

«Είναι τρομακτικό το πόσο γρήγορα βγήκε αυτή η απόφαση. Είμαι 20 χρόνια δικηγόρος και δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχω ξαναδεί γενικώς Δικαστές να βιάζονται να βγάλουν αποφάσεις . Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αυτό που διαπιστώνεται σε σχέση με το έλλειμμα Δικαστικής προστασίας των πολιτών έναντι αυτής της άλωσης της περιουσίας τους και κυρίως της Α κατοικίας. Απέναντι σ αυτό , δεν έχουν τελειώσει οι νομικές ενέργειες , υπάρχει στις 28 Φλεβάρη το ΣΤΕ η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που είχα κάνει εγώ ως επικεφαλής της  «Πλεύσης Ελευθερίας» και της πρωτοβουλίας που έχουμε της «Δικαιοσύνης για Όλους» από το 2018  επί διακυβέρνησης Τσίπρα  κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ευελπιστώ ότι  στις 28 Φλεβάρη θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών για να δείξουν ότι είναι σκανδαλώδης  η απόφαση που ελήφθη και ότι ζητάμε από το ΣΤΕ να προστατεύσει αυτό που δεν προστάτευσε ο Άρειος Πάγος και να εκπεμφθεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και προς την Κυβέρνηση για το ότι δεν είναι ανεκτό να νίβει τας χείρας της για το ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή οι νόμοι αυτοί ψηφίσθηκαν επί Τσίπρα. Βεβαίως μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει τους νόμους αυτούς. Δεν το κάνει  γιατί και αυτός ουσιαστικά εξυπηρετεί τράπεζες και  funds και δε θέλει να συγκρουστεί. Όμως αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και κρίνεται σοβαρά η κυβέρνηση για αυτή την πολιτική που επιλέγει».   

«Το ΣΤΕ έχει αυτή τη στιγμή την δυνατότητα να καταργήσει την διαδικασία και το εργαλείο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το δικαίωμα στη στέγη είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου». 

«Ο κ. Τσίπρας ζητά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να μην ψηφίσει τον νόμο, αλλά αυτά τα πράγματα λύνονται με νόμο. Θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να φέρει στη Βουλή νόμο. Ο κ. Τσίπρας ζητά  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ουσιαστικά συνομολογώντας ότι έχει προσχωρήσει εντελώς αυτή την εκτρωματική διαδικασία της κατάργησης της Βουλής και το χει κάνει και στην πράξη απέχοντας από τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ένας νόμος μπορεί να καταργήσει τους προηγούμενους νόμους Τσίπρα και επειδή ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ψηφίσει κατάργηση των νόμων του λέει για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που μπορεί να την κυρώσουμε σε επόμενη Βουλή, η να κάνουμε άλλη διαδικασία και ούτω καθ εξής». 

«Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και είναι απροστάτευτοι οι πολίτες. Κοροϊδεύουν τον κόσμο, εμφανίζεται τώρα ο κ. Βαρουφάκης να λέει  ότι είμαστε κατά των πλειστηριασμών και δεν ήταν ποτέ στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και στις 22 Ιουλίου του 2015, ψήφισε τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με τον οποίο δόθηκε η δύναμη στις τράπεζες να κατατάσσονται αυτές πρώτες στην διαδικασία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών». 

« Τα των κακοπληρωτών είναι ένας μύθος που διακινείται πρώτα από τον Τσίπρα, μετά από τον κ Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν περιπτώσεις κακοπληρωτών πολλές , αυτοί που έχουν φουσκωμένα πορτοφόλια δεν χάνουν τις περιουσίες τους. Αυτοί που δεν έχουν να φάνε και που επιλέγουν να ταΐσουν την οικογένεια τους αντί να πληρώσουν ένα δάνειο που το έχουν πληρώσει ξανά και ξανά και μονίμως χρωστάνε χάνουν τις περιουσίες τους. φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις κακοπληρωτών  και αυτές μπορούν να προχωρούν , δεν είπε κανείς το αντίθετο για κάποιον που είναι ηθελημένα κακοπληρωτής. Όμως οι περιουσίες που χάνονται είναι μικρές ιδιοκτησίες, που χτίστηκαν με αίμα και αυτό είναι ένα μεγάλο δράμα για την κοινωνία που δέχεται όλα τα χτυπήματα». 

« Οι Servicers δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Όλα αυτά είναι διάφορα πώματα που εξυπηρετούν με διάφορους οικονομικούς , νομικούς και φορολογικούς τρόπους τις τράπεζες. Οι τράπεζες έχουν ικανοποιηθεί σε σχέση με τις αξιώσεις τους , δεν είναι ριγμένες, γιατί οι άνθρωποι έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δανείων τους , αλλά και οι τράπεζες οι ίδιες έχουν αποζημιωθεί για το ρίσκο τους από τις επάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις που γίνανε. Έχουν πάρει πολύ ζεστό δημόσιο χρήμα, αλλά παρ όλα αυτά εφαρμόζουν μια πολύ κυνική πρακτική. Μειώνουν την αξία του υποθηκευμένου ακινήτου και έχει τον οφειλέτη να χρωστάει ξανά, ενώ του έχει πάρει το σπίτι. Οι μεθοδεύσεις οι οποίες επιστρατεύονται είναι τρομακτικές βγαλμένες από θρίλερ. Θα έπρεπε να υπάρχουν συνθήκες προστασίας».

«Η υπόθεση Πάτση είναι ένα απο τα παραδείγματα τα οποία κάποια κόμματα τα επιλέγουν για να ξεγελάσουν τον κόσμο, ο οποίος ξεγελιέται. Τέτοια κερδοσκοπία , αναλγησία και ανηθικότητα, θα έπρεπε να είναι απαγορευτικές για ένα κόμμα για να βάζει τέτοιους ανθρώπους υποψήφιους. Πάντοτε τα κόμματα εκ των υστέρων λένε ότι δεν ξέραμε και τον διαγράφουμε, αλλά είναι σημείο υποκρισίας. Τα παραδείγματα τύπου Πάτση, η του Παπαδημούλη με τα ακίνητα ,δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο και των κομμάτων τους. Έχουν τεράστια ευθύνη γι αυτό που έχει συμβεί και δεν πρόκειται να αλλάξουν  τίποτε απ αυτά που έχουν κάνει».  

« Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι κόμμα, αλλά δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα μοντέλα των κομμάτων που έχει γνωρίσει ο τόπος και τα οποία έχουν χρεοκοπήσει και τα ίδια και τη χώρα. Είμαστε μια προσπάθεια να βγούν στο προσκήνιο και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταξιωθεί μέσα από την κοινωνία και τους αναλογεί να πάρουν την ευθύνη και να διαμορφώσουν την κατάσταση για την χώρα μας με διαφορετικό τρόπο.  Η «Πλεύση Ελευθερίας» αυτό που επιδιώκει  για τις εκλογές που έρχονται, είναι να αποτελέσουμε την πραγματική αντιπολίτευση στην Βουλή, την φωνή των πολιτών, την υπεράσπιση των πολιτών , κάτι που κάνω και στην ζωή μου και υπερασπίζομαι αφιλοκερδώς πάρα πολλούς ανθρώπους  που αλλιώς δεν θα είχαν υπεράσπιση. Είναι σημαντικό αυτή η υπεράσπιση να γίνει σε πολιτικό επίπεδο και να μην έχουμε στη Βουλή μόνο απατεώνες, αλλά να έχουμε και μία φωνή πραγματική που θα εκπροσωπεί και δεν θα προδώσει τους πολίτες. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανένα κυβερνητικό σχήμα , δεν θα μας δείτε σε κανένα υπουργείο και θα μας δείτε στα κυβερνητικά έδρανα , αν μας δώσετε αυτή την δύναμη. Αυτό λέμε στους πολίτες και ζητάμε μια ευκαιρία για τον τόπο, αυτήν που δεν του δώσανε εκείνοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ προσωπικά έχω δείξει πως στέκομαι και από τι είμαι φτιαγμένη, δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις εξουσίας, ούτε με πείραξε να αφήσω τη τρίτη επί τάξει πολιτειακή θέση όταν ετέθη  ζήτημα να προδώσω τις αρχές μου. Δεν θα πρόδιδα ούτε τις αρχές μου, ούτε τους πολίτες και δεν θα το κάνω. Επιλέγω δίπλα μου και προσκαλώ μαζί μου ανθρώπους οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ότι μπαίνουμε σ αυτή την προσπάθεια όχι για να κερδίσουμε, αλλά να προσφέρουμε. Τέτοιους ανθρώπους θεωρώ ότι χρειάζεται και η κοινωνία, αλλά και η  πολιτική σκηνή». 

« Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που με πολύ συγκροτημένο τρόπο καταγγείλαμε ότι αυτό το οποίο αποκαλύφθηκε σε σχέση με τις υποκλοπές θέτει σε σοβαρή διακύβευση την Δημοκρατία στη χώρα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να απαντήσει, δεν το έκανε και δεν ανέλαβε ευθύνες,. Εξ ίσου εκτεθειμένος είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί κι εκείνος είχε σε όλη τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του τον κ. Ρουμπάτη από κοντά και είναι βέβαιον ότι προέβη σε διαδικασίες και έξω από τα Πρωθυπουργικά καθήκοντα σε σχέση με τις παρακολουθήσεις. Βεβαίως εκτίθεται και ο κ Ανδρουλάκης, διότι ενώ παρακολουθείτο και το καταγγέλλει , τη ίδια ώρα του λένε έλα να σε ενημερώσουμε εσένα, γιατί δεν ενημερώσουμε το κοινό και εκείνος δεν πάει να ενημερωθεί. Αυτό είναι μία εντελώς αντιφατική στάση, που δείχνει ότι όλοι έχουν κάτι να κρύψουν, ο καθένας προσπαθεί να εκθέσει τον άλλον χωρίς να πολυεκτεθεί και όλη αυτή η διαδικασία τελικώς, αποκαλύπτει ένα πολιτικό σύστημα εντελώς σαθρό και σάπιο. Η δική μας θέση την οποία έχουμε δημόσια ανακοινώσει με παρέμβαση μας, είναι ότι θα έπρεπε να καταργηθεί αυτό το παραμάγαζο το κυβερνητικό και το κομματικό που λέγεται ΕΥΠ και το οποίο ποτέ δυστυχώς δεν ασχολήθηκε με την εθνική ασφάλεια που αυτό είναι το αντικείμενο του. Θα έπρεπε να υπάρχει μία υπηρεσία εθνικής ασφαλείας η οποία να συγκροτηθεί έξω από την Ελληνική Αστυνομία , όχι με μετακινούμενους αστυνομικούς , που τη μία θα υπηρετούν στην ασφάλεια πολιτικών προσώπων και την άλλη στην ΕΥΠ, αλλά να είναι υψηλών προσόντων και εγνωσμένου κύρους και ηθικής ακεραιότητας τα στελέχη αυτής της υπηρεσίας. Και βεβαίως να υπόκεινται σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο και σε διαδικασίες διαφάνειας , καταθέτοντας και εκθέσεις και ούτω καθ εξής. Αυτά θα έπρεπε να γίνουν σε ένα κράτος δικαίου». 

« Όσον αφορά την ακρίβεια, αφήσανε τον κόσμο εκτεθειμένο κι ανυπεράσπιστο . Δεν υπολόγισαν ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση ούτε κανένας από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης τα επίχειρα και τις συνέπειες αυτού του πολέμου στον οποίο ενεπλάκησαν. Δεν χάραξαν ενεργειακή πολιτική συγκροτημένη με κοινωνική ευαισθησία και ουσιαστικά προτείνουν λύσεις οι οποίες  είναι προσωρινές, εμβαλωματικές και δεν λύνουν το πρόβλημα στη ρίζα του και κυρίως δεν εγγυώνται προς τον κόσμο ότι τα προς το ζήν, δεν θα διακυβευτούν. Αυτό θα έπρεπε να κάνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση και τα καλάθια και όλα αυτά τα μέτρα , κρίνονται σε βάθος χρόνου και από την πράξη τους».

« Στην Κεφαλονιά θα κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο και θα το ανακοινώσουμε μόλις είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα. Το Σάββατο θα είμαι εκεί , θα χαρώ να γνωρίσω και να μιλήσω με τον κόσμο. Προσκαλώ όλους τους πολίτες στην εκδήλωση του Σαββάτου στις 7:30 στην Κοργιαλένειο  για τους πλειστηριασμούς και τα δάνεια».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.        




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250