Ο Πρόεδρος τυροκόμων Κεφαλονιάς στον COSMOS 96,5 – Πόσο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές – Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 11:57

Ο Πρόεδρος τυροκόμων Κεφαλονιάς στον COSMOS 96,5 – Πόσο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές – Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα

O πρόεδρος των τυροκόμων Κεφαλονιάς Νίκος Γαλιατσάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την αύξηση τιμών στα τυροκομικά προϊόντα και που μπορεί να φτάσει αυτή η αύξηση.

«Ο κλάδος της γαλακτοκομίας ακολούθησε την τάση των ανατιμήσεων. Η αρχή έγινε με τις ανατιμήσεις στις ζωοτροφές – εκτός των αυξήσεων στο ρεύμα – συν την έλλειψη γάλακτος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά κυρίως οδήγησαν στην εκτόξευση των τιμών στο γάλα και φέτος αναμένεται να υπάρξει και περαιτέρω αύξηση.  Κατά συνέπεια αυξήθηκε και η τιμή στα τυροκομικά προϊόντα. Ο μέση τιμή στην φέτα έχει φτάσει τα 13 ευρώ. Θεωρώ όμως ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση στα τυροκομικά, γιατί είμαστε στο ανώτερο σημείο».

«Οι υπερβολικές αυξήσεις οδήγησαν και σε πτώση ζήτησης των προϊόντων. Όμως επειδή έχει υπάρξει αύξηση και στα εισαγόμενα προϊόντα, ο καταναλωτής θα αρχίσει να στρέφεται πάλι στα ελληνικά και τελικά θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές. Πάντως πρέπει να πούμε ότι πολλές βιομηχανίες «βαφτίζουν» ελληνικό το γάλα άλλων χωρών».

Το θέμα της φέτας

«Υπάρχουν χώρες – ξένες – που αγοράζουν το γάλα μας για να το κάνουν φέτα, τη στιγμή που έχει δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δηλαδή, δεν μπορούμε να φτιάξουμε τυρί που θα ονομάζεται φέτα. Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν υπάρχει πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και ίσως κάτι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Υπάρχουν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν ξεσηκωθεί. Αυτό το θέμα δεν κλείνει».




00 inkefalonia general ad 300X250