Η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου στη Νέα Υόρκη- Κουρής:«Χέρι τιμής από την καρδιά μας προς τους ομογενείς»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 15:25

Η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου στη Νέα Υόρκη- Κουρής:«Χέρι τιμής από την καρδιά μας  προς τους ομογενείς»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το ταξίδι της χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου στην Νέα Υόρκη δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Το ταξίδι πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και χαίρει της οικονομικής στήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης). Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην συνέντευξη εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, θα συμμετέχουν, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης Ανδρέας Λάτος, ο πρόεδρος της Χορωδίας Ρωσσέτος Λούζης, ο μαέστρος της χορωδίας Άγγελος Μουρελάτος και η κα Βαγγελάτου – Αντωνέλλου εκ μέρους της Μαντολινάτας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βγήκαν πολλές ειδήσεις, όπως αυτή που μας τόνισε ο κ. Ανδρέας Λάτος, ο οποίος δήλωσε πως «είναι μεγάλη τιμή να έρθει η Χορωδία στη Νέα Υόρκη» τονίζοντας παράλληλα πως: «Θα γυριστεί ένα βίντεο το καλοκαίρι με τον τίτλο Destination Κefalonia στο οποίο θα συμμετέχει η Γιάννα Νταρίλη με σκοπό την προβολή του νησιού στα ταξιδιωτικά κανάλια (travel channels) της Αμερικής».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Κουρής, ερωτηθείς για το κόστος του ταξιδιού, δήλωσε πως αυτό θα κοστίσει στην Περιφέρεια «24.000 ευρώ, ωστόσο τα χρήματα αυτά είναι σαφώς λιγότερα με αυτά που δίνουν οι Κεφαλλονίτες που ζουν στην Αμερική για να στηρίξουν το νησί μας.

«Αυτό το ταξίδι είναι ένα χέρι τιμής από την καρδιά μας προς αυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η περιφέρεια «στηρίζει κυκλικά όλους τους συλλόγους και τα συγκροτήματα με σωστές εκδηλώσεις».

Ο κ. Λούζης τόνισε πως «μπορεί να φαίνονται πολλά τα λεφτά, αλλά είναι λίγα σε σχέση με αυτά που πραγματικά θα ξοδευτούν στην Αμερική. Θα βάλει λεφτά και το ταμείο της Χορωδίας, αλλά και οι ομογενείς της Αμερικής. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να τους ευχαριστήσουμε και να καμαρώνουν για μας» καταλήγοντας δήλωσε πως η συναυλία της Χορωδίας θα δοθεί στο περίφημο Linkoln Center της Νέας Υόρκης.

Το Linkoln Center της Νέας Υόρκης

lincoln center3

041 x0p

Κλείνοντας ο κ. Σωτήρης Κουρής, έδωσε και την είδηση πως έχουν ξεκινήσει οι επαφές στις 15 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί ταξίδι στη Μαριούπολη, ώστε να γίνει η σημαντική επαφή με τους Κεφαλλονίτες των Παρευξείνιων χωρών.

DSC 0499

Ακούστε τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης  Σωτήρης Κουρής


DSC 0504

Ακούστε τι δήλωσε ο Ανδρέας Λάτος

DSC 0503
Ακούστε τι δήλωσε ο Ρωσσέτος Λούζης

DSC 0505
Ακούστε τι δήλωσε ο Αγγελος Μουρελάτος

DSC 0506
Ακούστε τι δήλωσε η Κάτε Βαγγελάτου – Αντωνέλλου




00 inkefalonia general ad 300X250