Λευτέρης Κρητικός στον Inkefalonia 89,2 για την πολιτική εκδήλωση: «Βραδιά απ' τα παλιά που θύμισε εποχές που το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη δύναμη στην χώρα»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 12:40

Λευτέρης Κρητικός στον Inkefalonia 89,2 για την πολιτική εκδήλωση: «Βραδιά απ' τα παλιά που θύμισε εποχές που το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη δύναμη στην χώρα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Γ. Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός, με αφορμή την πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Capitol στο Αργοστόλι το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, με ομιλητή τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλο.

«Ήταν μία βραδιά από τα παλιά, που σε κάποιους θύμισε εποχές που το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη δύναμη στην χώρα, όμως για μας ήταν το αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον νομό μας, η οποία αναγνωρίζετε από την τοπική κοινωνία και τα μέλη μας τα οποία μας τίμησαν. Το Capitol γέμισε από μέλη μας από όλη την Κεφαλονιά για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και μας τίμησε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση μεταξύ της κομματικής οργάνωσης και του κόμματος και όλα αυτά μας ικανοποίησαν στην πολιτική εκδήλωση της Πέμπτης. Είχαμε έναν πολύ καλό ομιλητή τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, έλαβαν τον λόγο και οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων, παιδιά της νεότερης γενιάς και πολύ αξιόλογα αλλά και μέλη μας. Ήταν εορταστικού και συνάμα πολιτικού χαρακτήρα η εκδήλωση εν όψει και της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά. Το μήνυμα που πέρασε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια παράταξη που δυναμώνει , που τα ποσοστά του ανεβαίνουν, που έχει σοβαρό προγραμματικό λόγο, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών, στην ακρίβεια, στο κοστολογημένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ , του φόρου καυσίμων, για πλαφόν στην ενέργεια, για την προστασία των δανειοληπτών, για την κοινωνική κατοικία, για το ΕΣΥ και για το Νοσοκομείο μας το οποίο επισκέφθηκε ο Γραμματέας το πρωί της Παρασκευής. Τέτοιες εκδηλώσεις μας εμψυχώνουν όλους, τα ιστορικά μας στελέχη ήταν παρόντα ,υπάρχει πραγματικά ένα πάντρεμα γενεών και υπήρξε μια πάρα πολύ καλή κινητοποίηση για την οργάνωση της εκδήλωσης και από τις τοπικές οργανώσεις αλλά και από το κόμμα κεντρικά. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είχε και αρκετά θετικά μηνύματα από την τοπική κοινωνία και το μήνυμα του ήταν να στηρίξουμε όλη μαζί την προσπάθεια με παραταξιακή συνείδηση για να γίνει μια δημοκρατική ανατροπή ».

Ο κ. Κρητικός επίσης αναφέρθηκε:

Στο τι κόμισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την επίσκεψη του στο Γ. Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Το κυρίαρχο ζήτημα είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου. Λόγω της πανδημίας προσλήφθηκαν πάρα πολλοί εποχιακοί υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου , όμως αν λυθούν αυτές οι συμβάσεις , το νοσοκομείο χωρίς επικουρικό προσωπικό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Επίσης μας επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και γιατρός του νοσοκομείου Γιάννης Φισφής ότι συνταξιοδοτούνται αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου και δυστυχώς δεν βλέπουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Αντίθετα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ, ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εργάζονται για κάποιες μέρες στο νοσοκομείο και γιατροί τον νοσοκομείων θα μπορούν να ιδιωτεύουν κάποια απογεύματα μέσα στην εβδομάδα. Δε είναι λύσεις αυτές και α το νοσοκομείο δεν πλαισιωθεί με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για το νοσοκομείο. Είχαμε ενημερώσει πρόσφατα και ότι το πρόγραμμα μαστογραφίας «Φώφη Γεννηματά», δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο νομό μας, γιατί δεν υπάρχει ειδικός ακτινοδιαγνώστης. Όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει στον Ανδρέα Σπυρόπουλο και στο κόμμα».

Στο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ στον νομό μας: « Το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη έχει μια δυνατή φωνή, υπάρχουν σοβαρά άτομα που ασχολούνται με την παράταξη και νομίζω ότι το αποτέλεσμα που θα έρθει στις εκλογές , θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Τα προηγούμενα χρόνια και λόγω των χαμηλών ποσοστών του κινήματος και στον νομό μας , υπήρχε ένα κομμάτι του κόσμου που είχε «μουδιάσει» και είχε αποστασιοποιηθεί. Τώρα όμως βλέπει μια προσπάθεια που συγκινεί αρκετούς και συσπειρώνεται . Σεβόμαστε την ιστορία του χώρου ,ο χώρος ανανεώνεται και εξελίσσεται και θέλει χρόνο και υπομονή. Στο τέλος του μήνα αρχές του επόμενου θα ανακοινωθούν σε εθνικό επίπεδο και οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ».

Στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις: «Πολλές φορές κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις, ίσως υπήρξε κάποια μικρή κάμψη λόγω της υπόθεσης της Καιλή που θεωρώ ότι πλήγωσε τον χώρο μας, όμως δεν ήταν μεγάλη. Ήδη επανακτάται το ποσοστό περίπου της μιας μονάδας που χάθηκε, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή στο 11-12%, όμως με μία αδιευκρίνιστη ψήφο το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει πολύ παραπάνω. Ο χώρος μας έχει κάνει μια προσπάθεια με συνέπεια τα τελευταία χρόνια και θέλει χρόνο και υπομονή ώστε να εντυπωθεί το στίγμα και του νέου προέδρου μας του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη κάμψη και όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές θα υπάρξει συσπείρωση και ενεργοποίηση από το στελεχιακό μας δυναμικό και υπάρχει και η αδιευκρίνιστη ψήφος που δεν ξέρουμε πως θα αποτυπωθεί στις κάλπες».

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2023 και στο αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ: « Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζεται απο την κοινωνία η προσφορά του, βέβαια πολλές φορές τίθενται ζητήματα κυβερνησιμότητας και δεν γνωρίζω και πως θα λειτουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής. Δεν ξέρω αν θα προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας και με βάση πιο προγραμματικό πλαίσιο, γιατί στο παρελθόν είχαν περισσότερο την έννοια της καρέκλας. Αν υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς και θα συζητηθεί μετά τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει ένα δυνατό ποσοστό ,ούτως ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορεί να προτάξει ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό στην κυβέρνηση της χώρας. Βάσει το σύστημα της απλής αναλογικής καμία ψήφος δεν πρέπει να θεωρείται χαμένη και ακόμα και στην Κεφαλονιά που είναι μονοεδρική οι άνθρωποι που ανήκουμε σ αυτό το χώρο, θα πρέπει να συζητάμε όλοι το πώς θα αυξηθούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Το 2012 βουλευτής στην Κεφαλονιά εκλέχθηκε με 19% , η κ. Θεοπεφτάτου και πολλές φορές καλό είναι να βάζουμε στις εξισώσεις και άλλους παίχτες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας μαστίζεται από τη ακρίβεια και δεν ξέρουμε αυτό πως θα αποτυπωθεί στην εκλογική διαδικασία. Τα πάντα είναι ρευστά και μπορεί να δούμε απίστευτα πράγματα στην κάλπη. Καλό θα είναι δε, να μην πάμε ως το καλοκαίρι με τις εκλογές».

Κλείνοντας ο κ. Κρητικός απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε: « Τα μέλη και στελέχη μας να επιδείξουν παραταξιακή συνείδηση, να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να έρθουν κοντά μας, να γίνουν διάλογοι και συζητήσεις και ο χώρος να αναδείξει νέα στελέχη και να έχει γερά θεμέλια».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-519783325?si=5ed48366c7ad47cdb60e97d4cd410434&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}