Διάλεξη και συναυλία για την Ακουστική Οικολογία στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 07:39

Διάλεξη και συναυλία για την Ακουστική Οικολογία στο Αργοστόλι

Μετά τη σχετική παρουσίαση στο Ληξούρι, το Σάββατο 20 Απριλίου το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και συγκεκριμένα ο Τομέας Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας, διοργανώνει διάλεξη και συναυλία, στο πλαίσιο του έργου Οπτικοακουστική Οικολογία: Αποτύπωση του φυσικού περιβάλλοντος του Ιονίου Πελάγους σε μορφή Ψηφιακού Μουσείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Απριλίου 2013 - Αργοστόλι, Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» (Αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου)

18:30–19:30 Διάλεξη απευθυνόμενη στο ευρύ κοινό

19:45–20:30 Συναυλία οπτικοακουστικών έργων, σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.: Τριλογία The Fog (Λουφόπουλος, Εμμανουήλ, Επιτήδειος)

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Το έργο αφορά στην καταγραφή των λεγόμενων «ηχοτοπίων», υπό την έννοια της διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος μέσω παρακολούθησης της διαχρονικής πορείας του ηχητικού περιβάλλοντος. Κατ’ επέκταση, οι κύριες κατευθύνσεις είναι: (α) η δημιουργία μιας πολυμεσικής βάσης δεδομένων («ψηφιακό μουσείο»), η οποία θα αποτελέσει την πλατφόρμα ανάπτυξης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, και (β) η αξιοποίηση ηχητικών και κινηματογραφικών δεδομένων μέσω της μουσικής και οπτικοακουστικής σύνθεσης.

Πρόκειται για ένα έργο καινοτόμο, με σημαντικά αναμενόμενα οφέλη ως προς την τοπική κοινωνία, το οποίο δημιουργεί ένα αξιοσημείωτο επιστημονικό υπόβαθρο στην Κεφαλονιά, ταυτόχρονα όμως και μεγάλα περιθώρια προβολής του επτανησιακού φυσικού πλούτου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Γεώργιος Π. Ηλιάδης, Επίκουρος Καθηγητής

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.




00 inkefalonia general ad 300X250