Θετική εξέλιξη! 4 νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και νέα επείγοντα! Ο Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 10:41

Θετική εξέλιξη! 4 νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και νέα επείγοντα!  Ο Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε μεταξύ άλλων για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ανακοινώνοντας προσλήψεις και εργασίες στο κτίριο.

«Περιμένουμε 4 μόνιμους γιατρούς τις επόμενες μέρες. Ένας ακτινολόγος, ένας αναισθησιολόγος, ένας μικροβιολόγος και ένας γυναικολόγος, οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει ότι θα έρθουν. Υπάρχουν άλλες 4 θέσεις που δεν καλύφθηκαν και θα επαναπροκηρυχθούν. Οι 2 από τους γιατρούς που έρχονται ο γυναικολόγος και ο ακτινολόγος, έχουν υπηρετήσει ξανά στο Νοσοκομείο .

Αναφορικά με το κτιριακό κομμάτι και το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τα 7 εκατομμύρια που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Θα ξεκινήσει και η ανακατασκευή του κτιρίου. Μάλιστα υπογράφηκε και η ανακατασκευή των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης. Είχα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας τον κο Πλεύρη, ο οποίος με είχε ρωτήσει ποια κέντρα υγείας προτείνω και θεώρησα ότι έπρεπε να προταθούν αυτά τα 2. Το Αργοστόλι έχει Κέντρο Υγείας αλλά είναι σε ιδιόκτητο κτίριο. Τα άλλα 2 έχουν προβλήματα και για αυτό και προτάθηκαν.

Σχετικά με το Νομοσχέδιο και τον τρόπο λειτουργίας μικρότερων Νοσοκομείων όταν αυτά βρίσκονται κοντά σε μεγαλύτερα, δεν έχει ψηφιστεί. Υπάρχει μια συζήτηση που γίνεται περίπου μισό χρόνο. Αυτό που ψηφίσαμε αφορούσε γενικά τον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων. Δηλαδή, την δυνατότητα ο γιατρός του ΕΣΥ – αφού εκτελέσει τις μηνιαίες εφημερίες του – να μπορεί να ιδιωτεύει, όπως και ο ιδιώτης γιατρός σε κενές θέσεις τον Νοσοκομείου να μπορεί να εργαστεί.  Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Επίσης περιμένει και ένα νέο γιατρό μικροβιολόγο. Από το Μαντζαβινάτειο, να πούμε έρχεται κάποιες φορές τον μήνα, η οφθαλμίατρος από εκεί στο Αργοστόλι.

Επειδή το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει λεφτά – σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας – για να φτιαχτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, εμείς ευτυχώς δεν χρειάζεται να έχουμε αυτή τη δαπάνη διότι έχουμε την δωρεά του Κληροδοτήματος Βεργωτή, όπου με 1,5 εκατ. φτιάχνει από την αρχή τα επείγοντα, τα οποία θα λειτουργήσουν τον Μάρτιο. Θα είναι τελείως καινούργια και θα έχουν θαλάμους και χρήσεις, που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα παλιά. Θα είναι σαν ένα μικρό νοσοκομείο.

Ακούστε όσα είπε ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος.




00 inkefalonia general ad 300X250