Νίκος Φραντζής: Το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών θα έχει την υπογραφή του Θεόφιλου Μιχαλάτου (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 17:17

Νίκος Φραντζής: Το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών θα έχει την υπογραφή του Θεόφιλου Μιχαλάτου (COSMOS 96,5)

O Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και την εταιρεία ΤΟΜΗ για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου.

«Μια πολύ σημαντική μέρα για τον Δήμο, γιατί μετά από πολλά χρόνια το εμβληματικό κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, αποκτά τον χαρακτήρα που ο Δήμος ήθελε όταν το αγόρασε. Δηλαδή γίνεται ένας χώρος Πολιτισμού και μάλιστα θα είναι ένα Μουσείο αφιερωμένο στον Κεφαλλονίτη καλλιτέχνη Γεράσιμο Σκλάβο.

Για μένα, η δημιουργία του Μουσείου αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της τετραετίας και είναι πολύ ιστορική στιγμή και για τον ίδιο τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, που θα βάλει την υπογραφή και θα μείνει η υπογραφή του για την κατασκευή αυτού του έργου. Είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο πολλών δεκαετιών σε αυτό τον τόπο. Και το έργο είναι και η απάντηση σε όσους το λοιδόρησαν και δεν πίστεψαν ότι θα γίνει.

Η εταιρεία που θα υπογράψει την σύμβαση είναι μεγάλη και δεν αναμένονται προβλήματα καθυστερήσεων. Είναι εξειδικευμένη εταιρεία στην κατασκευή Μουσείων. Παράλληλα τρέχει και η έγκριση χρηματοδότησης μουσειολογικής μελέτης από την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. Πολύ σύντομα πέρα από τα οικοδομικά θα έχουμε και την δυνατότητα να αρχίσουν να μεταφέρονται σιγά – σιγά και τα έργα, αφού πρώτα συντηρηθούν καταλλήλως».




00 inkefalonia general ad 300X250