Συλλεκτικές Mercedes του περασμένου αιώνα για πρώτη φορά συγκεντρωμένες στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 20:31

Συλλεκτικές Mercedes του περασμένου αιώνα για πρώτη φορά συγκεντρωμένες στην Κεφαλονιά

Του Χρήστου Λαμπράκη

Μεσημέρι Κυριακής, λίγο μετά τις 3. Βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις της «Ξυλεμπορικής» στα Κοκκύλια όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια διαφορετική συνάντηση με αέρα μιας άλλης εποχής..

Λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου και για να γίνουμε σαφέστεροι φανατικοί συλλέκτες θρυλικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz αποφάσισαν για πρώτη φορά να συγκεντρώσουν τα αυτοκίνητα τους και να τα παρουσιάσουν δείχνοντας την εξέλιξη, την αναλλοίωτη ποιότητα στο χρόνο αλλά και τη φινέτσα του κορυφαίου κατασκευαστή.

Αυτοκίνητα – μύθοι όπως η Ponton 220 του 1958, μεταγενέστερα αλλά και σύγχρονα παρατάχθηκαν κατά χρονολογική σειρά και μοντέλο δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά τους και να επιβεβαιώσουν τους λόγους για τους οποίους η Mercedes κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κατασκευαστών αυτοκινήτου.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Ζαπάντη ο οποίος μαζί με τον Νίκο Χαραλαμπάτο υπήρξαν οι εμπνευστές της συνάντησης. Τον ρωτήσαμε για την πρωτοβουλία και τους στόχους της συνάντησης.

«Ως συλλέκτες και λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου, και ιδιαίτερα της Mercedes, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τα αυτοκίνητα μας σε έναν χώρο για να έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ποιότητά τους αλλά και να αξιολογήσουμε την εξέλιξη τους παρακολουθώντας τα από γενιά σε γενιά σε μια ζωντανή σύγκριση.

Παράλληλα με αφορμή την πρωτοβουλία μας θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με ακόμη περισσότερους συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων αλλά και να δείξουμε στον κόσμο το ενδιαφέρον μας για τα παλιά αυτοκίνητα της Mercedes.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η θετική αποδοχή του κόσμου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των αυτοκινήτων από το Αργοστόλι στο χώρο της Ξυλεμπορικής. Ιδιαίτερα όταν τα αυτοκίνητα πέρασαν από την κεντρική πλατεία οι παρευρισκόμενοι χαιρετούσαν ενθουσιασμένοι κοιτάζοντας τα αυτοκίνητα με θαυμασμό ενώ λίγο αργότερα δεν έλειψαν και αυτοί που μας κόρναραν.

Μεγάλη μας επιθυμία είναι η πρωτοβουλία να επαναληφθεί ακόμη πιο οργανωμένα σε κάποιο κεντρικό σημείο ώστε περισσότερος κόσμος να έχει τη δυνατότητα να δει τα αυτοκίνητα αλλά και να δημιουργηθεί μια τοπική λέσχη κλασικού αυτοκινήτου στην Κεφαλονιά.

Θέλω τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους Παπαπαστασάτο και Καλογηράτο, ιδιοκτήτες της «Ξυλεμπορικής» για την παραχώρηση των εξωτερικών χώρων της επιχείρησης».




00 inkefalonia general ad 300X250