ΚΕΘΕΑ-Κινητή Μονάδα Κεφαλονιάς: Ένας μήνας δράσεων έφτασε στο τέλος του

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 10:05

ΚΕΘΕΑ-Κινητή Μονάδα Κεφαλονιάς: Ένας μήνας δράσεων έφτασε στο τέλος του

Ένας μήνας δράσεων έφτασε στο τέλος του για το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων με έδρα την Κεφαλονιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στις 1/12/2022 και σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Θετική Φωνή» το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Δήμο Αργοστολίου, όπου έστησε ενημερωτικό περίπτερο και πραγματοποίησε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Στη συνέχεια, στις 8/12/2022 πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση-δραστηριότητα στους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Γυμνάσιου & Λυκείου Κεφαλονιάς, με στόχο την εκμάθηση στα παιδιά συμπεριφορών οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν την καλύτερη διαχείριση του στρες και να μειώσουν την πιθανότητα να οδηγηθούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Έπειτα ακολούθησε ομιλία-παρουσίαση στους καθηγητές του σχολείου, με στόχο την πρόληψη της εξάρτησης, μέσω της παρουσίασης ενός εργαλείου εκμάθησης δεξιοτήτων, που είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην φροντίδα των παιδιών με στόχο την προαγωγή της υγιούς τους ανάπτυξης.

Ο μήνας Δεκέμβριος κλείνει με την μετάβαση του προσωπικού στην Κέρκυρα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινό με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Κέρκυρας. Στις 13/12/20220 στήθηκε ενημερωτικό περίπτερο στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, συνομίλησαν με την Αντιδήμαρχο κα Κόκκαλη Σπυριδούλα, ενημέρωσαν τους διερχόμενους σχετικά με το ρόλο των 2 μονάδων και συζήτησαν για θέματα εξάρτησης. Στις 14/12/2022 επισκέφτηκαν το Δήμο Νότιας Κέρκυρας- Δημοτική ενότητας Λευκιμμαίων, συνομίλησαν με τις συναδέλφους από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι σχετικά με θέματα εξαρτήσεων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του χωριού δράση ενημέρωσης στήνοντας ενημερωτικό περίπτερο και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Τέλος, στις 15/12/2022 Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με τους συναδέλφους από το Πολυδύναμο Κέντρο Κέρκυρας εν όψει των Χριστουγέννων πραγματοποιήσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Κέντρο της Κέρκυρας. Υπήρξε ανοιχτό κάλεσμα προς τους κατοίκους της Κέρκυρας να έρθουν και να στολίσουν παρέα το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΚΕΘΕΑ και να αφήσουν το δικό τους μήνυμα για τις φετινές γιορτές. Παράλληλα οι διερχόμενοι ενημερώθηκαν για το ρόλο των 2 κέντρων και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σας εύχεται καλές γιορτές και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ-Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων

Κεφαλονιά, Ληξούρι Στ. Τυπάλδου, Τ.Κ 28200

2671091720, 6971981651

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.kethea.gr/

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κεφαλονιά και με κωδικό ΟΠΣ 5052169 εντάσσεται στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250