ΥΠΕΡΙΩΝ: Πρόσκληση για συμμετοχή στην 10η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 19:29

ΥΠΕΡΙΩΝ: Πρόσκληση για συμμετοχή στην 10η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες και φίλοι - μέλη της Ένωσης,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», σύμφωνα με τα άρθρα 26, 27 και τις συμπληρωματικές προς αυτά διατάξεις των άρθρων 10, 12, 17, 23, 24 και 25 του καταστατικού της Ένωσης και ύστερα από απόφαση, που πήρε στην 102/14-11-2022 Συνεδρίασή του, σας καλεί στην 10η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας στο Λογγό Ληξουρίου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 11:00 π.μ. Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 23 του καταστατικού, για να έχει απαρτία, πρέπει είναι παρόντα τα μισά συν ένα (1) από τα μέλη της, τα οποία έχουν ήδη τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την  Ένωση.

Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα επαναληφθεί οριστικά την επόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, με τα ίδια θέματα, όπως καθορίζεται στο άρθρο 23 του καταστατικού.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης θα είναι:

Ενότητα 1η: Λογοδοσία επί των πεπραγμένων – Οικονομικά – Προτάσεις – Στόχοι.

α) Λογοδοσία Προέδρου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τα Πεπραγμένα 2022 .

β) Οικονομικός Απολογισμός του ταμία για το έτος 2022.

γ) Έκθεση του Διαχειριστικού Ελέγχου, που έκανε η Εξελεγκτική Επιτροπή για το έτος 2022.

δ) Έγκριση του Απολογισμού Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2022.

ε) Έγκριση του Οικονομικού Ισολογισμού και της Ταμειακής Διαχείρισης για το έτος 2022.

στ) Απαλλαγή ή απόδοση ευθυνών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2022.

ζ) Προτάσεις του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών για το έτος 2022 με έμφαση στην ενημέρωση και παρουσίαση όλων των ενεργειών, που ήδη έγιναν για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα και με την επικείμενη προκήρυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

η) Έκθεση και έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2023.

Ενότητα 2η: Συζήτηση προτάσεων – στόχων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης για την μελλοντική δράση της Ενώσεως.

α) Εγγραφή ομιλητών – εισηγητών.

β) Τοποθέτηση εισήγηση κάθε ομιλητού.

γ) Παρουσίαση υποψηφίων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ενότητα 3η: Αρχαιρεσίες για την εκλογή:

α) Του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Καταστατικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του καταστατικού, για την διευκόλυνση των μελών της Ενώσεως, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του προβλήματος του ατόμου με αναπηρία που προστατεύουν, επιτρέπεται η συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και στην ψηφοφορία, καθώς και στις αρχαιρεσίες προς ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, με σχετική επιστολή του μέλους προς την Ένωση, που θα συνοδεύεται από κλειστό φάκελο και θα περιέχει το ψηφοδέλτιο της επιλογής του μέλους αυτού, ή με γραπτή εξουσιοδότηση του μέλους προς άλλο μέλος της Ενώσεως (έτερο γονέα ή τρίτο), να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες αντί αυτού.

Ενότητα 4η : Αρχαιρεσίες για την  ανάδειξη εκπροσώπων στο πλαίσιο διεξαγωγής του 20ου Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις 11 & 12 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα».

Θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Ένωση για το 20ου Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις 11 & 12 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα». Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι γονείς – κηδεμόνες Α.μεΑ., καθώς και Α.μεΑ. υποστηριζόμενης εκπροσώπησης.

Παρακαλούνται όσα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή καθώς και την εκπροσώπηση της Ένωσης για το 20ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στα γραφεία της Ένωσης στον Λογγό στις 4 και 5 Ιανουαρίου 2023 και ώρες 09:00π.μ. έως 11:00π.μ.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι η συμμετοχή μας ως μελών της Ενώσεως στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος (γ) του καταστατικού, αποτελεί θεμελιακή υποχρέωση όλων μας, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου, με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση.

Με εκτίμηση,

η Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

η Γενική Γραμματέας και Ταμίας, Παρασκευή Κοντογιαννάτου

Αιτηση για 20 ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Αντιγραφή 001Αιτηση για Εξελεγκτική επιτροπή 001Αιτηση για αρχαιρεσιες ΔΣ Ενωσης 001


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250