Ημερίδα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από Ιατρικό Σύλλογο και Κοργιαλένειο ΔΣ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 20:40

Ημερίδα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από Ιατρικό Σύλλογο και Κοργιαλένειο ΔΣ

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού με θέμα «Εμβόλια και Δημόσια Υγεία» συνδιοργάνωσαν χθες στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο.

 Σύντομους χαιρετισμούς απήφθηναν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Γεράσιμος Φωκάς, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κύριος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κύριος Πανταζόπουλος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς κύριος Σακαλής.

Από τη θέση του συντονιστή της ημερίδας ο Αντιπρόεδρος του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Μπαζίγος, στο εισαγωγικό του μήνυμα αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και την προσφορά του Ιδρύματος αλλά και την αξία του εμβολιασμού.

Στο κύριο μέρος της ημερίδας, την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Πνευμονολόγος  κύριος Ηλίας Φραγκισκάτος ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη του εμβολιασμού κάνοντας εκτενείς αναφορές σε ασθένειες του παρελθόντος και «σταθμούς» στον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κύριος Γιώργος Κουρής Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ληξουρίου ο οποίος αναφέρθηκε στην εφαρμογή των εμβολιασμών στη Δημόσια υγεία κάνοντας λεπτομερή περιγραφή στα είδη των εμβολίων.

Ακολούθησε ο Παθολόγος κύριος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναφερόμενος στα εμβόλια και την ανοσολογική ανταπόκριση περιέγραψε με σαφήνεια τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος , τις συνέπειες των δυσλειτουργιών, αλλά και τον ενεργητικό η παθητικό τρόπο ανοσοποίησης.

Ο Παιδίατρος κύριος Ευστάθιος Διονυσάτος αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων  , ενώ ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους ειδικευόμενους ιατρούς στο Ληξούρι κύριο Ιωάννη Τσιρμπίνη, για το ρόλο του εμβολιασμού στις επιδημίες της γρίπης, κυρία Ρωξάνη Ψυχογιού για τον εμβολιασμό μετά από ταξιδιωτικές οδηγίες  και κυρία Πηνελόπη Καρέντσου για τα εμβόλια στις Ηπατίτιδες.

Την ημερίδα έκλεισε η κυρία Νόπη Αλεξανδροπούλου Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής στο Ληξούρι η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του εμβολιασμού στους ασθενείς με νεοπλασίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας κύριος Γιώργος Χωραϊτης.

Χρήστος Λαμπράκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250