Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες από τον Γιώργο Τσατραφύλλια στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 17:44

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες από τον Γιώργο Τσατραφύλλια στον COSMOS 96,5

Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και σκόνη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο  Φυσικός-Μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και μίλησε για το πως θα επηρεαστεί η Κεφαλονιά τις επόμενες μέρες από την αλλαγή του καιρού, αναφέροντας και τα κύρια στοιχεία της νέας μεταβολής.

«Στο Ιόνιο αυτές τις μέρες είχαμε βροχές οι οποίες δεν ήταν έντονες. Αλλά σήμερα και αύριο ο καιρός έχει σχήμα – όπως λέμε οι μετεωρολόγοι – Π ελληνικό. Δηλαδή, βρέχει στη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και δεν βρέχει στο κέντρο της χώρας.  Στην Κεφαλονιά θα έχει βροχές (Σάββατο) , τις οποίες θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε και ευεργετικές. Δεν θα έχει αστραπές και κεραυνούς.

Μπροστά μας όμως έχουμε δύο κύματα κακοκαιρίας τα οποία θέλουν προσοχή. Το πρώτο κύμα θα επηρεάσει το νησί την Κυριακή και την Δευτέρα και το δεύτερο από Τρίτη βράδυ. Θυελλώδεις νοτιάδες θα έχουμε, οι οποίοι ενδεχομένως να δημιουργήσουν και προβλήματα στην ακτοπλοΐα. Επίσης θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα είναι και έντονες την Κυριακή το μεσημέρι αλλά και την Δευτέρα και πρέπει να υπάρχει προετοιμασία. Την Τρίτη θα έχουμε 8 μποφόρ και θα έχουμε και σκόνη. Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν πολύ, θα έχουμε μια πτώση 3-4 βαθμών».




00 inkefalonia general ad 300X250