Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 08:51

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

            Αγρότη-αγρότισσα,

            Αυτές τις μέρες τελειώνει μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδος για τα νησιά μας και τη χώρα, με τεράστια κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τουρισμό. Την ίδια περίοδο τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, παραμένουν δυσεπίλυτα από πλευράς κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφέρειας και Δήμων, και ολοένα και οξύνονται.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση με το κόστος παραγωγής.

            Το πετρέλαιο έφτασε τα 2,20 ευρώ/λίτρο, ενώ πανάκριβο ήταν και πριν τον πόλεμο. Κάθε χρόνο δίνουν 370 εκατ. ευρώ στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους, για αφορολόγητο πετρέλαιο. Φέτος για μια και μόνο χρονιά κατακτήσαμε κάτω από την πίεση των μπλόκων μας να δοθούν 68 εκατ. ευρώ για επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο. Ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 που δινόταν όταν το έκοψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και με την τιμή του πετρελαίου στο 1€/λίτρο.

            Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν με την κατάργηση του λιγνίτη για την παραγωγή ρεύματος, τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας και το πρόστιμο ρύπων. Γεμίσανε τα βουνά μας με “πράσινες” ανεμογεννήτριες που τάχα θα μειώσουν τη τιμή του ρεύματος. Στο τέλος, αφού πρώτα πνίξανε τα σπίτια μας και την παραγωγή μας, πληρώνουμε το ρεύμα τρεις φορές πάνω σε σχέση με το 2021.

            Ζωοτροφές, λιπάσματα, λοιπά μέσα και εφόδια διπλασιάστηκαν, ενώ η ενίσχυση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα λιπάσματα αντιστοιχεί σε 3 σακιά λίπασμα στον καθένα!!!

            Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας πουλιούνται σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής είτε παραδίδονται στις βιομηχανίες και τους εμπόρους με το αίσχος των ανοιχτών τιμών χωρίς να ξέρουμε πόσο, πότε, και αν θα πληρωθούμε.

            Μας λένε ότι θα πεινάσουμε, ότι θα έχουμε χειμώνα ανάλογο του 1942. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αλλά θα πεινάσουμε λόγω της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων και των εμποροβιομήχανων που πουλάνε τα προϊόντα που παράγουμε 6-10 φορές πάνω απ ότι τα παίρνουν από εμάς. Ενώ λόγω των χαμηλών μισθών και των εξευτελιστικών συντάξεων, του πληθωρισμού που καλπάζει, ο απλός λαός δεν μπορεί να ψωνίσει.

            Αγρότη-αγρότισσα,

            Κοιτάξτε κατάματα την πραγματικότητα...Δεν υπάρχουν "σωτήρες"!Αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν θα έρθουν με πλατιά χαμόγελα, θα μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη, θα μας σφίγγουν ζωηρά το χέρι, θα ζητήσουν την ψήφο μας στις εκλογές και μετά "θα ακολουθήσουν στον ίδιο ντορό".

            Καμιά αναμονή να μην υπάρξει για τη νέα ΚΑΠ που και αυτή όπως και οι προηγούμενες στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια.

            Η οργή και αγανάκτηση που εξαντλείται στο καφενείο και στο facebook, η απελπισία που οδηγεί σε εσωστρέφεια, η απογοήτευση που οδηγεί σε αδράνεια δεν θα μας δώσουν καλύτερο εισόδημα, δεν θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, δεν θα φέρουν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ούτε τιμές πώλησης που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να παραμείνουμε στις δουλειές μας

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου!!!

            Κάνε δική σου υπόθεση την επιβίωσή σου. Μην περιμένεις από τους άλλους να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα", ούτε να κρύβεσαι στις πλάτες όσων αγωνίζονται για να επωφεληθείς και εσύ. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε βουλευτές και παράγοντες, μη συμβιβάζεσαι με ψίχουλα και επιδόματα. Δεν είμαστε ζητιάνοι!Επενδύουμε χρήματα στην καλλιέργειά μας, δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων και του ιδρώτα μας.

            Πίστεψε στο δίκιο των αιτημάτων μας. Πίστεψε στη δύναμή σου που πολλαπλασιάζεται όταν παλεύεις πλάι-πλάι με τους συναδέλφους σου. Πίστεψε στην εμπειρία σου, το ξέρεις καλά, οτιδήποτε κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνων, πολύμορφων κινητοποιήσεων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν μας χαρίστηκε ποτέ!

Έλα μαζί μας - Αυτή είναι η διέξοδος!

            Δυνάμωσε τον Αγροτικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούμε το δίκιο μας και αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό με τους υπόλοιπους παραγωγούς του πλούτου, που αν και παράγουν τα πάντα δεν μπορούν να ζήσουν από τη δουλειά τους. Στον αγώνα έχεις θέση και είναι δική σου ευθύνη να το αποφασίσεις.

Όλοι στους δρόμους!

            Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

            Όλοι στις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα . Για να ελπίζουμε και να επιβιώσουμε.

Θα νικήσουμε!!!

30/10/2022

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Παναγής Σωτήρας                                                              Νίκος




00 inkefalonia general ad 300X250