Βικτώρια Αλεξανδράτου στον COSMOS 96,5: “Και θέλω και μπορώ να είμαι υποψήφια στις εκλογές” – Τι αναφέρει για τις ΑΠΕ σε Κεφαλονιά και Ελλάδα;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 09:24

Βικτώρια Αλεξανδράτου στον COSMOS 96,5: “Και θέλω και μπορώ να είμαι υποψήφια στις εκλογές” – Τι αναφέρει για τις ΑΠΕ σε Κεφαλονιά και Ελλάδα;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε η Επιχειρηματίας , Μηχανικός και ιδιοκτήτρια της WRE Ελλάς και Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Βικτώρια Αλεξανδράτου.

Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: «Η Κεφαλονιά παράγει 2 φορές την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται και την εξάγει. Υπάρχουν αρκετές ανεμογεννήτριες και τελευταία έβαλε και η ΔΕΗ. Στον κόσμος πρέπει να λέμε την αλήθεια: το ρεύμα δεν θα γίνει ποτέ φθηνότερο  και αυτό γιατί το φυσικό αέριο – είτε το εξορύξεις είτε το φέρεις από την άλλη πλευρά του κόσμου – πάντα θα σημαίνει μεγάλο κόστος. Πρέπει να ερωτηθεί ο κόσμος αν θέλει ακριβό ρεύμα. Αν συνεχιστεί η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας με τον τρόπο που γίνεται τώρα, τότε θα πληρώνουμε τεράστιους λογαριασμούς ρεύματος. Η Κυβέρνηση επιδότησε και συνεχίζει να το κάνει, αλλά ως πότε; Δεν θα μπορεί να το κάνει εσαεί.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πολύ λίγες χώρες που θα μπορούσε να είναι τελείως αυτόνομη, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Έχουμε ήλιο, αέρα και νερό…Ανεξάντλητες πηγές! Φανταστείτε η Νορβηγία παράγει το 95% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και πουλάει το πετρέλαιο.  Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο. Θα μπορούσε να μειωθεί και το κόστος για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η Κεφαλονιά είναι πράσινη. Και η Ελλάδα αν ήθελε, θα μπορούσε να είναι κατά 90% αυτάρκης».

Για τις πλωτές ανεμογεννήτριες: «Και πάλι πρωτοπόρος σε αυτό είναι η Νορβηγία. Βέβαια στην Νορβηγία υπάρχουν πολλές λίμνες και βάλτοι. Εγώ δεν είμαι θετική στο να μπουν πλωτές ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά σε λίμνες γιατί είναι βιότοποι. Επίσης στην Ελλάδα είναι δύσκολο να μπουν ανεμογεννήτριες μέσα στο νερό, γιατί οι θάλασσές μας έχουν μεγάλα βάθη. Οι πλωτές ανεμογεννήτριες είναι και πιο δύσκολο να μπουν και έχουν μεγαλύτερο κόστος. Έχει ανακοινωθεί ότι το 2028 θα μπουν σε εμάς πλωτές ανεμογεννήτριες.

Πρέπει να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Να πούμε δηλαδή, πως μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια; Με τον αέρα; Με τον ήλιο; Εγώ σας λέω πάντως ότι η καλύτερη πηγή είναι ο αέρας. Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα όταν έχει φως. Τις άλλες ώρες που χρειαζόμαστε και περισσότερο το ρεύμα; Ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα 2».

Για την υποψηφιότητά της στις επόμενες εκλογές: «Ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν λοιπόν όταν προκηρυχθούν οι εκλογές. Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι θα είναι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής μας και ο κος Μαραβέγιας και η γυναικεία υποψηφιότητα αποτελεί ακόμα μυστήριο. Είμαι ευχαριστημένη και  ενθουσιασμένη με την ανταπόκριση του κόσμου προς το πρόσωπό μου – στις προηγούμενες εκλογές – γιατί ανακοινώθηκε το όνομά μου την τελευταία στιγμή. Οι ψήφοι που πήρα στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, μου δίνουν την υποχρέωση να θέλω να είναι πάλι υποψήφια. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι στην Κεφαλονιά θέλω να δώσω. Και θέλω και μπορώ να είμαι υποψήφια, δεν μπορώ όμως να ανακοινώσω εγώ τον εαυτό μου.




00 inkefalonia general ad 300X250