Ο Νίκος Φραντζής σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την αναβάθμιση της προβολής του Δήμου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 10:20

Ο Νίκος Φραντζής σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την αναβάθμιση της προβολής του Δήμου Αργοστολίου

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  και μίλησε για την Ηλεκτρονική Αναβάθμιση του Δήμου με την τοποθέτηση ενημερωτικών οθονών στο Μπαστούνι και το Δημαρχείο.

«Είναι κάτι το οποίο είχε σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό. Ξεκινήσαμε με το e – Argostoli και συνεχίζουμε με μια σειρά από δράσεις. Καθυστέρησε να γίνει λόγω ειδικών συνθηκών, αλλιώς θα το είχαμε εγκαταστήσει από την αρχή της σεζόν.  Τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμα και να μην μπορούν να φθαρούν. Πάντως αν φτάσουμε σε σημείο να πετάξουν πέτρα ή κάτι άλλο…Δεν μπορούμε  λόγω φόβου να μην κάνουμε τίποτα.

Οι οθόνες θα λειτουργούν πρωτίστως ως μέσο προβολής του νησιού και των ενεργειών που γίνονται για την τουριστική του προβολή. Ήδη δείχνουμε βίντεο από το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς. Επίσης, θα προβάλλεται ενημερωτικό υλικό από την Πολιτική Προστασία για έντονα καιρικά φαινόμενα. Χρήσιμα τηλέφωνα και οδηγίες… Στο Μπαστούνι μάλιστα, το υλικό που θα δίνει οδηγίες ανά κρουαζιερόπλοιο. Είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται σε όλες τις πόλεις. Έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις καθώς κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν που μπήκαν τέτοια εποχή.  

Η ουσία πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο (η τοποθέτηση των οθονών) ήταν μέσα στα όσα περιλαμβάνει η συνεργασία που έχουμε με το e- Trikala και την εξέλιξη των προγραμματικών συμβάσεων. Είναι κάτι που συνηθίζουν να το κάνουν όλες οι σύγχρονες πόλεις και στοχεύει στην ενημέρωση και στην γενικότερη προβολή.

Υπάρχει επίσης σε εξέλιξη μια πρόταση που επεξεργάζεται ο Δήμος σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και με ειδικό τεχνικό σύμβουλο και θα υποβάλλουμε πρόταση στην προκήρυξη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΟΤΑ Α’ βαθμού. Θα υποβληθούν προτάσεις για να αλλάξουν τελείως τον τρόπο δράσης και λειτουργείας του Δήμου και θα ψηφιοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες. Η ψηφιοποίηση θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας, θα υπάρξει και πλατφόρμα διαβούλευσης. Θέλουμε να πετύχουμε την βελτίωση και την μείωση της ενεργοβόρας κατανάλωσης του Δήμου. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί η πρότασή μας. Πρέπει να σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας να αξιοποιούμε ορθολογικά.

Και στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής σχεδιάζουμε μια παρέμβαση για τους συνανθρώπους μας που νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν με ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους. Θα φτιάξουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τέτοιου είδους παροχές και επικοινωνία. Είναι κάποιες μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί σε πανεπιστημιακό επίπεδο και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και θέλουμε να τις εφαρμόσουμε».




00 inkefalonia general ad 300X250