Φαραντούρης για παρακολουθήσεις: «Δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος του τόπου από αυτή την ιστορία» (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 14:13

Φαραντούρης για παρακολουθήσεις: «Δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος του τόπου από αυτή την ιστορία» (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Νικόλαος Φαραντούρης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα και μίλησε για τις υποθέσεις παρακολούθησης, στις οποίες φαίνεται να είναι και ο ίδιος ένας εκ των ατόμων που έχουν παρακολουθηθεί.

«Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία…Υπάρχει δημοσίευμα στην «Καθημερινή» και ρεπορτάζ στην τηλεόραση με λίστα ονομάτων, ατόμων που παρακολουθούνται. Εγώ δεν θα ήθελα να πω πολλά, αλλά θα πω ότι είναι προφανές ότι πρόκειται για εκτροπή – όχι μόνο για εμένα, αλλά από τότε που αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις – της Δημοκρατίας. Παρακολουθώ με πόση ευκολία αναφερόμαστε στις παρακολουθήσεις. Είναι συγκλονιστικό όταν σε μια συντεταγμένη δημοκρατία, χειραγωγείται και εργαλειοποιείται ο οποιοσδήποτε θεσμός για τους πολιτικούς αντιπάλους ή για οποιονδήποτε έχει διαφορετική γνώμη. Δεν αναφέρομαι σε έμενα, γιατί δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε εμένα».

«Χωρίς να προχωρώ σε κρίσεις, θέτω ένα ερώτημα. Όταν παίρνεις έναν θεσμό, όπως η ΕΥΠ και αντί να τον βάλεις κάτω από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως ή από τον θεσμικό του προϊστάμενο, τελικά τον βάζεις κάτω από εσένα και ουσιαστικά ορίζεις πολιτικό προϊστάμενο τον ανιψιό σου. Υπάρχει κάποιος πολίτης που δεν κάνει άμεσα τον συνειρμό ότι θέλεις να έχει άμεσο έλεγχο των τεκταινομένων; Όλα τα υπόλοιπα είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” . Όλη αυτή η ιστορία δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο του τόπου και θα αποτελέσει και θρυαλλίδα εξελίξεων το προσεχές διάστημα».

Ο κος Φαραντούρης μίλησε από την Θεσσαλονίκη όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλήνων "ο Άγιος Γεράσιμος" - από τις ιστορικότερες ενώσεις Κεφαλλήνων στον κόσμο με έτος ιδρύσεως 1917 - την κα Μαρία Τούρτα Βουτσινά, η οποία και μίλησε για τον σύλλογο και για τους Κεφαλονίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη.

 20220912_112614_Cropped_Cropped.jpg




00 inkefalonia general ad 300X250