Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης: "Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε εύρυθμα και με πληρότητα σε εκπαιδευτικούς"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 09:12

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης: "Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε εύρυθμα και με πληρότητα σε εκπαιδευτικούς"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και   Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Αλεξανδράτος για την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς.

«Η καινούργια σχολική χρονιά ξεκίνησε εύρυθμα και με πληρότητα σε εκπαιδευτικούς. Είναι η πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά που είχαμε τέτοια ετοιμότητα στο θέμα των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών , προκειμένου να στελεχωθούν όλα τα σχολεία. Ζητήσαμε 61 αναπληρωτές και ανέλαβαν οι 60, είχαμε 49 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και ανέλαβαν οι 48».

Για τα πιο ήπια μέτρα για την covid-19 ο κ. Αλεξανδράτος ανέφερε:« Ξεκινούμε με αλλαγή πρωτοκόλλου, με προαιρετική μάσκα κλπ, σε κάθε περίπτωση όμως, ευλαβικά θα τηρηθεί το πρωτόκολλο σε περίπτωση εμφανίσεως κρουσμάτων».

Για την μετακίνηση των μαθητών: «Στην Πρωτοβάθμια εφέτος μετακινούνται 1.350 περίπου μαθητές και μετακινήθηκαν από την ημέρα του αγιασμού και έως τώρα οι 1.300. Δεν μετακινούνται 40 με 50 μαθητές, άρα το 4%. Στην καλύτερη σχολική χρονιά, στην πλήρη ανάπτυξη της, μετακινείτο το 97-98%, τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλύπτουμε το 96% και αυτό το οφείλουμε στον προγραμματισμό και την εργασία των αρμόδιων τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι λειτούργησαν αποτελεσματικά. Αυτοί οι ελάχιστοι μαθητές που δεν καλύπτονται, οσονούπω θα καλυφθούν».

Για την στέγαση των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητούμενο αρκετών χρόνων, ο κ. Αλεξανδράτος ενημέρωσε ότι: «Είχαν γίνει προσπάθειες από τα προηγούμενα χρόνια και από τους προκατόχους μου για να βρεθεί στέγη. Πέρα από τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουμε την Περιφέρεια, που έχει την ευθύνη για το στεγαστικό-ο Δήμος έχει την ευθύνη της συντήρησης και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων- .Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο κ. Τραυλός, πριν αναλάβω Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήμουν αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής στο 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και το γνωρίζω, έκανε άοκνες προσπάθειες για να βρεθεί ένα κτήριο ούτως ώστε να στεγαστούμε. Επιτέλους τον Αύγουστο μπήκαμε στα δικά μας γραφεία, τα οποία είναι αυτοτελή και βρίσκονται στα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ και εννοείται ότι και εγώ και όλο το στελεχιακό δυναμικό είμαστε με πόρτες ανοιχτές για όλους».

Για τις σχολικές υποδομές σημείωσε: «Πέρα από τα Διλινάτα που το σχολείο άλλαξε όλες τις υποδομές του κι έγινε ένα κόσμημα, όλοι οι Δήμοι εντατικά το καλοκαίρι έκαναν τις ανάλογες παρεμβάσεις προκειμένου να μας παραδώσουν με πολύ καλή συντήρηση όλα τα σχολεία μας. Από την Πρωτοβάθμια είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και από τους τέσσερις Δήμους της Περιφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην οποία προΐσταμαι. Δίνουμε τα εύσημα στους Δημάρχους, στους Αντιδημάρχους , στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών , στους Διευθυντές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Το στοίχημα που λέγεται εκπαίδευση κι αποτελεσματικότητα για να το κερδίσουμε, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι , μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, η τοπική αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή. Το ότι ο Βουλευτής έχει πάντα ανοιχτά ώτα και το κάθε πρόβλημα το κάνει δικό του και ανταποκρίνεται για την παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια, είναι σημαντικό».

Το μήνυμα του κ. Αλεξανδράτου για την νέα σχολική χρονιά: « Έχει ανατείλει η νέα σχολική χρονιά και είμαστε όλοι βαθύτατα πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τα καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Αυτή η σιγουριά απορρέει και από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο τα τελευταία χρόνια , με κορύφωση το τελευταίο διάστημα σχεδίασε, οργάνωσε και εφαρμόζει εκπαιδευτικές πολιτικές και καινοτόμα μέτρα μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Απορρέει αυτή η σιγουριά από τους εκπαιδευτικούς , από τη στελέχωση, από τη συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, από το μεγάλο ενδιαφέρον των γονέων και την συγκίνηση τους που καταγράφηκε από την ημέρα των αγιασμών και είναι για εμάς υψίστης ευθύνης. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη, γιατί έτσι θα αρχίσει η κοινωνία να βελτιώνεται και να οραματιζόμαστε ένα μέλλον καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/alexandratos-892?si=2b9597ecfa1943dd936f3fffc6fd687c&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250