Β.Μαντάς για την φοιτητική στέγαση στην Κεφαλονιά: «Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε, χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται - Πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 10:45

Β.Μαντάς για την φοιτητική στέγαση στην Κεφαλονιά: «Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε, χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται - Πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο μεσίτης Βαγγέλης Μαντάς (Mantas Real Estate), για το ζήτημα της φοιτητικής στέγης στο Αργοστόλι, ένα πρόβλημα που παραμένει και χρόνο με τον χρόνο διευρύνεται και δυσκολεύει την ζωή εκατοντάδων φοιτητών που έχουν επιλέξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Κεφαλονιά, ως τόπο των σπουδών τους!

«Το πρόβλημα υπάρχει και είναι μεγάλο. Τα παιδιά δεν μπορούν να βρουν να νοικιάσουν ένα σπίτι εδώ στην Κεφαλονιά. Δυστυχώς, είναι ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται» τονίζει ο κ. Μαντάς «Σίγουρα θέλουμε τους φοιτητές, σίγουρα θέλουμε και τον τουρισμό και ο τόπος φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι» και συνεχίζει «Δεν υπάρχουν ακίνητα, δεν υπάρχουν σπίτια διαθέσιμα για τους φοιτητές. Κάθε μέρα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα από φοιτητές και γονείς, οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Το πρόβλημα φυσικά προκύπτει από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αποφασίζουν να διαθέσουν τα ακίνητα τους στην ολοχρονική ενοικίαση για τουριστική εποχιακή χρήση. Φυσικά οι αποδόσεις είναι πολύ καλύτερες και είναι λογικό ο κόσμος να στρέφεται προς τα εκεί. Θεωρώ ότι πρέπει να το λύσει για άλλη μία φορά η πολιτεία και η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία Φοιτητικής Εστίας εδώ στην Κεφαλονιά».

«Οι τιμές στα ενοίκια και τα έξοδα για τους φοιτητές έχουν εκτιναχθεί. Σίγουρα το κόστος όσο αυξάνεται, τόσο δυσκολεύει τον γονέα να πάρει την απόφαση να στείλει το παιδί του να σπουδάσει. Είναι πράγματα που τα έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα ξανά και ξανά και νομίζω ότι πλέον το 2022 στην Ελλάδα, θα έπρεπε κανένας γονιός να μην προβληματίζεσαι για κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε να είναι έτσι η κατάσταση και να υπάρχει πρόνοια και να ξέρει ότι το παιδί του με ένα συμβολικό ποσό ή με λίγο παραπάνω έξοδο, να μπορέσει να σπουδάσει και λάβει γνώση που πρέπει να λάβει για να προχωρήσει να αποκτήσει ένα πτυχίο.

Σίγουρα ο τόπος δεν έχει να χάσει από τους φοιτητές και το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι μόνο στην Κεφαλονιά είναι πανελλαδικό. Από τον καιρό που ιδρύθηκαν οι εταιρείες τύπου Αirbnb, η βραχυχρόνια μίσθωση έγινε πιο διαδεδομένη και πιο εύκολη για τον χρήστη του internet και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να μπορεί να νοικιάσει το σπίτι με μεγαλύτερη κερδοφορία. Ας κάνουμε μία έκκληση στους συμπολίτες μας, όσοι μπορούν να διαθέσουν τα σπίτια τους για τους φοιτητές. Να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να βρουν ένα σπίτι και να συρρικνωθεί το πρόβλημα».

Ο κ. Μαντάς, αναφέρθηκε στην αγορά των ακινήτων και πως κινήθηκε αυτή την φετινή τουριστική σεζόν, τονίζοντας πως πήγε πολύ καλά και πολύς κόσμος (έλληνες, αλλά και ξένοι), βρέθηκε στην Κεφαλονιά για να επενδύσει και να αγοράσει ένα οικόπεδο ή ένα σπίτι.

Μάλιστα, επεσήμανε πως κάποιος που έχει αυτή την στιγμή χρήματα να διαθέσει και να κάνει μια αγορά στον κλάδο των ακινήτων, αυτή είναι η καλύτερη περίοδος, καθώς δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή τα δεδομένα που θα επικρατούν την επόμενη περίοδο.

Παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της ενδιαφέρουσας συνέντευξης: 

{https://soundcloud.com/user-46829938/mantas-892?si=52e81de5b09b48e79e6fddc82a97f491&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250