Εκδρομή στον Αγιο Γερασιμο Περαχωρας Λουτρακιου από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 20:06

Εκδρομή στον Αγιο Γερασιμο Περαχωρας Λουτρακιου από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Στις 29 Μαρτίου οι γυναίκες της Αδελφότητας και μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν απογευματινό προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στο Λουτράκι Κορινθίας. Το γυναικείο μοναστήρι, το αφιερωμένο στον Άγιο, είναι χτισμένο στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου σε μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία. Το θέαμα από το μπαλκόνι μοναδικό, με τον ήλιο να σκορπίζει φως εσπερινό στα ήρεμα νερά του Κορινθιακού.

Με το τέλος της λειτουργίας οι καλόγριες και οι γυναίκες του μοναστηριού, στα πλαίσια της μοναστηριακής φιλοξενίας, μας πρόσφεραν καφέ, λουκούμι και ένα ποτήρι δροσερό νερό.
Επόμενος σταθμός η όμορφη λουτρόπολη του Λουτρακίου. Ο καλός καιρός μας επέτρεψε να περπατήσουμε στην παραλία. Στη συνέχεια η παρέα μαςεστησε ένα αυτοσχέδιο γλέντι σε παραθαλάσσια ταβέρνα της πόλης.

Η Έφορος της Αδελφότητας Έφη Αλεξάτου ευχαριστεί την Αγγελική Ρωμανού για τη βοήθεια της στην οργάνωση της εκδρομής και τις γυναίκες και τους φίλους που συμμετείχαν στην ωραία απογευματινή μας επίσκεψη στη μονή του Αγίου Γερασίμου στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Σταυρούλα Φλωράτου
Αν. Γ.Γ.