Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 08:59

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στην Κεφαλονιά

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Τι άλλο θα κλείσετε στα νησιά μας μέχρι να φύγετε κύριε Καππάτε; 

Σε μια ακόμα αυθαίρετη κατάργηση υπηρεσιών που πλήττουν καίρια τα νησιά μας προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ κι αφορά την υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, καταργείται η Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ Κεφαλονιάς και υποβαθμίζεται σε τμήμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία του κόσμου, που ήδη βιώνει την σκληρή πραγματικότητα από την πλήρη απαξίωση των δομών υγείας στα νησιά μας.

Οι αλλαγές αυτές στη διοικητική δομή του ΕΟΠΥΥ προβλέπουν την κατάργηση 14 υφιστάμενων Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕΔΙ)  σε αντίστοιχους Νομούς της χώρας και 5 Γραφείων κι έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης  νομοθέτησης για την κατάργηση  της αυτοτελούς ελεγκτικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), καθώς και για  την  «αναδιοργάνωση» του ΕΟΠΥΥ κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών υγείας.

Η τάση εκχώρησης του ελέγχου παρεχομένων υπηρεσιών σε ιδιώτες απαξιώνουν την προσφορά των εργαζομένων, θα έχουν σοβαρές παρενέργειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και των αντίστοιχων φορέων (ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ).

Δεν είδαμε ωστόσο να ιδρώσει το αυτί του βουλευτή μας για το θέμα, το οποίο πλήττει ακόμα μια φορά τα νησιά μας κι έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο αρνητικών εξελίξεων όπως η πλήρης απαξίωση των νοσοκομείων μας, η κατάργηση της ΕΔΑΚΙ, η κατάργηση του Φορέα του Αίνου κι η κατάργηση της έδρας του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ήδη επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κι έχει ξεκάθαρες θέσεις για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ:

-Να προβλεφθεί η αυτόματη προκήρυξη και γρήγορη κάλυψη όλων των κενούμενων θέσεων λόγω συνταξιοδότησης, η μόνιμη εργασιακή προοπτική  όλων των συμβασιούχων και η στοχευμένη πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού (πχ γιατρών-φαρμακοποιών-ειδικών στα πληροφοριακά συστήματα  κλπ) για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ.

- Να διασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον ΕΦΚΑ

-Να συνεχιστούν  οι μεταβιβάσεις πόρων από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ (νοσοκομεία-ΠΦΥ)

-Να αναβαθμιστεί το δίκτυο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς

-Και κυρίως, να αποτραπεί η ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση της ιδιωτικής αγοράς υγείας με πρόσχημα την υιοθέτηση κριτηρίων ποιότητας στις συβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους.

Ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται ένα σύγχρονο Οργανισμό, με βάση τις απαιτήσεις ενός Δημόσιου Ασφαλιστικού Φορέα Υγείας που θα μπορεί να εγγυηθεί την καθολική, ισότιμη και ποιοτική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ:

https://www.syriza.gr/article/id/131858/Erwthsh-boyleytwn-SYRIZA-PS-gia-thn-aythaireth-katarghsh-perifereiakwn-yphresiwn-kai-tmhmatwn-toy-EOPYY-se-olh-th-chwra.html

Αργοστόλι 30 Αυγούστου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250