Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5: «Τον επόμενο χρόνο ο δρόμος προς τον Γέρο Γόμπο θα είναι ασφαλτοστρωμένος» - Τι λέει για το Μουσικό Σχολείο;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 10:31

Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5:  «Τον επόμενο χρόνο ο δρόμος  προς τον Γέρο Γόμπο θα είναι ασφαλτοστρωμένος» - Τι λέει για το Μουσικό Σχολείο;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοΐζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, με αφορμή την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στον Φάρο του Γέρο – Γόμπου.

Για την εκδήλωση και πως μπορεί να πάει κάποιος στον Φάρο: «Η περιοχή του Γέρο Γόμπου είναι μια περιοχή με μια άγρια ομορφιά. Δυστυχώς ο δρόμος δεν είναι καλός και είναι δύσκολος. Ο κόσμος που θα θελήσει να έρθει στην εκδήλωση, μπορεί να έρθει  έως ένα σημείο με αυτοκίνητο και μετά με τα πόδια. Αν κάποιος έχει λίγο πιο ψηλό αυτοκίνητο μπορεί να προσεγγίσει περισσότερο τον φάρο. Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο κάποιος να φτάσει έως τον φάρο. Όσοι θελήσουν να έρθουν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί».

Για τον δρόμο που οδηγεί στο Φάρο και τι έργο προγραμματίζεται: «Το  Πολεμικό Ναυτικό περιορίζεται μόνο σε ότι έχει να κάνει με τον φάρο, δυστυχώς. Είμαστε ήδη σε επαφές να γίνει μετά από πολλά χρονιά μια συντήρηση του φάρου, γιατί είναι ένα μνημείο. Αναφορικά με τον δρόμο, τον έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα της αγροτικής οδοποιίας, που θα δημοπρατήσουμε τον επόμενο μήνα. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο και στην επόμενη γιορτή που θα κάνουμε, ο δρόμος θα είναι έτοιμος, ασφαλτοστρωμένος».

Για την λειτουργεία του Μουσικού Σχολείου: «Για το Μουσικό Σχολείο έχουμε πάρει την έγκριση, αλλά δεν υπάρχει χώρος αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε κάτι από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αν θα μπορέσει να κάνει ένα τμήμα και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα κινηθούμε. Στην παρούσα φάση δε μπορούμε να πούμε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει φέτος. Στους καταλόγους των δηλώσεων υπάρχει – κακώς κατά την γνώμη μου – γιατί το Υπουργείο βλέπει ότι έχει ιδρυθεί και έχει πάρει ΦΕΚ,  αλλά έχει ενημερωθεί ότι δεν λειτουργεί. Ο Δήμος Ληξουρίου είναι υπεύθυνος, για την εύρεση χώρου. Εμείς χώρους δεν έχουμε και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα με τα ΤΕΙ. Εκεί υπάρχει ένας χώρος που ανήκει στον Δήμο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Εννοείται ότι το θέλουμε το Μουσικό Σχολείο, εμείς ήμασταν που το προτείναμε».




00 inkefalonia general ad 300X250