Κεφαλονιά: Σύγκρουση αλιευτικού με ιστιοφόρο στην Σκάλα - Τραυματίστηκε 80χρονος - Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 21:24

Κεφαλονιά: Σύγκρουση αλιευτικού με ιστιοφόρο στην Σκάλα - Τραυματίστηκε 80χρονος - Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Θαλάσσιο ατύχημα συνέβη το πρωί της Πέμπτης (περίπου στις 7.30 π.μ.), στην θαλάσσια περιοχή της Σκάλας, όταν συγκρούστηκαν, αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε 80χρονος άνδρας και ιστιοφόρο σκάφος καταμαράν, που επέβαιναν δέκα αλλοδαποί τουρίστες.

Από την σύγκρουση ο 80χρονος άνδρας, που ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αλιευτικό, έπεσε στην θάλασσα και περισυνελλέγει από ιδιωτικό σκάφος το οποίο τον μετέφερε στην ακτή. Εκεί  τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Και οι δέκα επιβάτες του καταμαράν είναι καλά στην υγείας τους.

Το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς έχει αναλάβει την προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα.

Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα τονίζει για το συμβάν

νημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για σύγκρουση του Ι/Φ - Καταμαράν ''HANI'' σημαίας Ισραήλ με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΤΑΤΙΑΝΑ'' ΣΠ 35 με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πόρου Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την πτώση του επιβαίνοντα του ερασιτεχνικού σκάφους στη θάλασσα και την ημιβύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος. Ο 80χρονος περισυνελέγη από το ''HANI'' και στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα με το ιδιωτικό σκάφος στην ξηρά, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Το ''HANI'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας με τους δέκα επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ το ''ΤΑΤΙΑΝΑ'' μεταφέρθηκε στην ξηρά με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γιώργος Χαλαβαζής 


Ετικέτες: