Προχωρά η μετάβαση στην Ψηφιακή τηλεόραση - Πότε θα έρθει στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 12:17

Προχωρά η μετάβαση στην Ψηφιακή τηλεόραση - Πότε θα έρθει στην Κεφαλονιά

Την άνοιξη του 2014 θέτει η Πολιτεία ως καταλυτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να απολαμβάνουν μεταξύ άλλων κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας και ήχου και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος.

Ήδη σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει γίνει  το λεγόμενο «switch off» δηλαδή η διακοπή της αναλογικής εκπομπής και οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα οφέλη της ψηφιακής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αποσταλεί στους παρόχους δικτύου για διαβούλευση και αποκαλύπτεται από το περιοδικό «Digital TV» η πρώτη φάση της ψηφιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει ψηφιακούς πομπούς σε  10 σημεία της επικράτειας ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τη λειτουργία δεκάδων μικρών αναμεταδοτών.

Πότε θα έχει ψηφιακή τηλεόραση η Κεφαλονιά

Το ισχυρό κέντρο εκπομπής του Αίνου που καλύπτει την πολύπαθη - λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους- Κεφαλονιά αναμένεται να προχωρήσει σε ψηφιακή εκπομπή το Δεκέμβριο του 2013 μαζί με τα κέντρα εκπομπής της Αρόης και του Ξυλοκάστρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καταλυτική ημερομηνία για την ψηφιακή μετάβαση είναι το 2015 και η Ελλάδα για άλλη μια φορά βρίσκεται με τους ουραγούς της Ευρώπης, ακόμη και σε αυτό το θέμα..

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χρήστος Λαμπράκης




00 inkefalonia general ad 300X250