Συνέντευξη Καππάτου στον COSMOS 96,5 - Όσα αποκάλυψε για την αυριανή επίσκεψη Μητσοτάκη και το δρόμο Αργοστολίου - Πόρου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 15:53

Συνέντευξη Καππάτου στον COSMOS 96,5 - Όσα αποκάλυψε για την αυριανή επίσκεψη Μητσοτάκη και το δρόμο Αργοστολίου - Πόρου

 

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96, 5 και μίλησε για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά και τα σημεία στα όποια θα βρεθεί αλλά και τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει.

Για την σπουδαιότητα του ταξιδιού του Πρωθυπουργού: «Είναι μεγάλη στιγμή, γιατί θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Κεφαλονιά. Δεν είναι τυχαίο το ταξίδι, δεν είναι προεκλογικό, άλλωστε είμαστε 10 μήνες μακριά από τις εκλογές. Είναι ένα απλό ταξίδι. Το ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι η συνέχεια του ταξιδιού του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990, όπου τότε είχε έρθει με τον Νικόλα Λιναρδάτο τον τότε Υπουργό του και αποτέλεσμα εκείνης της επίσκευης ήταν η κατασκευή των λιμνοδεξαμενών της Αγίας Ειρήνης. Ίσως το μεγαλύτερο έργο αξιοποίηση υδάτινων πόρων στα νησιά μας μέχρι σήμερα και το οφείλουμε σε αυτούς τους δύο. Εγώ τα δένω αυτά τα δύο ταξίδια, γιατί θα έχουμε και τώρα μεγάλα έργα στην Κεφαλονιά».

Για την εξαγγελία του δρόμο Αργοστόλι – Πόρος: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι η εξαγγελία του νέου δρόμου. Θα ακουστεί αύριο και από τον Υπουργό τον κο Καραγιάννη που θα  παρουσιάσει τον δρόμο. Είναι ένα έργο που δεν έχει ακουμπήσει καμία κυβέρνηση και σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μεγάλο χάρτη και παρών θα είναι και ο μελετητής του έργου. Οι μελέτες έχουν τελειώσει και είναι προς έγκριση στην Περιφέρεια – καθώς δεν είναι Εθνικός δρόμος αλλά επαρχιακός. Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πάρει έγκριση οι μελέτες. Βέβαια τη μελέτη την  έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υποδομών, θα το εκτελέσει και θα το παρακολουθεί».

«Ο δρόμος αυτός διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά καμία Περιφέρεια δεν άγγιξε ποτέ αυτόν το δρόμο που είναι ο πιο σημαντικός καθώς εξυπηρετεί όλα τα χωριά της Λειβαθούς και της Νότιας Κεφαλονιάς  και το βασικότερο λιμάνι του Πόρου. Όλοι γνωρίζουμε τι κίνηση έχει αυτός ο δρόμος. Εγώ θυμάμαι ότι αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε επί ΜΟΜΑ και έκτοτε γίνονται μόνο μπαλώματα. Πρέπει λοιπόν αυτός ο δρόμος να γίνει ασφαλής. Θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στα εκτός οικισμών τμήματα. Πρέπει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος αφού η πρόσβαση σε κάποια χωριά θα είναι πιο σύντομη. Και θα αντικατασταθούν όλες οι υποδομές του δρόμου, γιατί μου είπε ο μελετητής πως ο δρόμος όπως είναι τώρα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής. Φανταστείτε να υπήρχε ένας καινούργιος ΙΑΝΟΣ, τι προβλήματα θα δημιουργούσε. Παρακάμψεις δεν θα υπάρξουν αλλά θα ανακατασκευαστεί ο ίδιος δρόμος, με καινούργιες τεχνικές υποδομές».

Για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού: «Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση. Αυτό που μπορώ να πω εγώ, είναι ότι θα επισκεφθεί αρκετές περιοχές. Θα ανακοινωθούν και σημαντικά θέματα για το Νοσοκομείο.  Θα μείνει μέχρι το απόγευμα ο Πρωθυπουργός και θα επισκεφθεί τον Δήμο και την Περιφέρεια. Θα συνοδεύεται και  από αρμόδιους  - πάνω στα όσα εξαγγείλει – Υπουργούς. Για το θέμα της Υγείας θα είναι μαζί του η αναπληρώτρια Υπουργός η κα Γκάγκα και ο κος Καρβέλης».

Τα προγραμματισμένα έργα από το «Αντώνης Τρίτσης»: «Ο Πρωθυπουργός έρχεται και για έναν απολογισμό όσων έχουν γίνει. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα γίνουν πολλά έργα στους Δήμους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμος Αργοστολίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα με 16 εκατ. ευρώ.  Μέσα σε αυτά είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε όλο τον Δήμο, ανάπλαση μέσα στο Αργοστόλι μικρών κάθετων προς την παραλία δρόμων, η αγροτική οδοποιία που εκτελείται, ο δρόμος Βλαχάτα – Φαγιά… Είναι πολλά εκτελούνται και πολλά ακόμα που θα γίνουν».

Η διαμεσολάβηση του Βουλευτή: «Ως βουλευτής, είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης. Η Περιφέρεια δεν χρειάζεται συνδετικό κρίκο καθώς συνεργάζεται απευθείας με την Κυβέρνηση. Δεν σας κρύβω  πάντως ότι για να γίνουν έργα από τον Δήμο πρέπει οι φάκελοι να είναι πλήρεις. Άρα για να βλέπετε να έρχονται χρήματα σημαίνει ότι οι φάκελοι είναι πλήρεις. Είμαι ευτυχής για την συνεργασία που έχω με τον Δήμο».

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στην Κεφαλονιά, για τα θέματα του Νοσοκομείου: «Μόνο το Αργοστόλι – Πόρος είναι ένα εμβληματικό έργο. Και τα θέματα Υγείας είναι πολύ σημαντικά και η κα Γκαγκα θα έχει μέχρι σήμερα το βράδυ συσκέψεις. Αύριο θα ανακοινωθούν πολύ σημαντικά πράγματα. Για το Νοσοκομείο δε, πολύ σημαντικό είναι και το κτιριακό.  Ακόμα και το θέμα στέγασης των φοιτητών και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ανέγερσης φοιτητικών εστιών, όχι μόνο για την Κεφαλονιά αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250