Κορονοϊός: Πάνω από 50.000 τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα – Τζανάκης: Ίσως είναι παρατεταμένη η κορύφωση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 10:20

Κορονοϊός: Πάνω από 50.000 τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα – Τζανάκης: Ίσως είναι παρατεταμένη η κορύφωση

Ρεκόρ τριμήνου κατέγραψαν τα κρούσματα χθες (06.07.2022) και όλα δείχνουν πως η… άνοδος δεν θα σταματήσει άμεσα. Ίσως η κορύφωση του νέου κύματος κορονοϊού να διαρκέσει όλο τον Ιούλιο, εκτίμησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ίσως να είναι περισσότερα από 50.000 εκτίμησε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.07.2022) στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται. Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κορύφωση του 6ου κύματος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης δεν απέκλεισε να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Όσον αφορά στο αν πρέπει να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τις μάσκες, ο Νίκος Τζανάκης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

Για τη χορήγηση 4η δόσης επανέλαβε ότι είναι ισχυρή η σύσταση για τους άνω των 60, ενώ για άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τον γιατρό τους γιατί εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.

newsit.gr